FLEET FOXES nya album “Crack-Up” släpps i juni!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Den 16 juni i år släpper Fleet Foxes sitt efterlängtade tredje album Crack-Up (Nonesuch Records). Crack-Up släpps sex år efter senaste plattan Helplessness Blues (2011) och nästan ett decennium efter att de släppte sitt första, självtitulerade album, Fleet Foxes (2008).

Bandet har nu släppt låten “Third of May/ Ōdaigahara” från albumet, som är en nästan nio minuters lång låt driven av piano, elektrisk tolv-strängad gitarr, stråkkvartett tillsammans med gruppens traditionella gnistrande och brusande harmonier. Som tillägg har bandet även gått ut med turnédatum som inkluderar deras första gig i Nordamerika sedan år 2011. Redan nu går det att förhandsbeställa albumet via iTunes och Nonesuch.com.

Crack-Up innehåller 11st låtar som alla är skrivna av Robin Pecknold och även producerat av honom och Skyler Skjelset, som är hans band –och barndomsvän sedan lång tid tillbaka. Albumet spelades in på olika studios runt om i USA mellan juli 2016 och januari 2017; Electric Lady Studio, Sear Sound, The Void, Rare Book Room, Avast och The Unkown. Phil Ek mixade albumet, på Sear Sound, och mastrades sedan av Greg Calbi på Sterling Sound. Fleet Foxes består av Robin Pecknold (vokalist, multiinstrumentalist), Skyler Skjelset (multiinstrumentalist, vokalist), Casey Wescott (multiinstrumentalist, vokalist), Christian Wargo (multiinstrumentalist, vokalist) och Morgan Henderson (multiinstrumentalist).

Fleet Foxes självtitulerade debutalbum gjorde ett stort internationellt avtryck på det musikaliska landskapet. De fick Uncut’s första Music Award Prize och toppade flera “Best of”-listor som bland annat Rolling Stone’s 100 Best Albums of the 2000’s och Pitchfork’s 50 Best Albums of 2008. Albumet har sålt guld i Nordamerika och platina i UK och Australien. Uppföljaren, Helplessness Blues, möttes med samma entusiasm och debuterade på plats #4 på Billboard’s Top 200, sålde guld i UK och fick även en GRAMMY nominering.

Lyssna på nya singeln “Third of May/ Ōdaigahara här.

Se lyric-videon till låten “Third of May/ Ōdaigahara”, skapad av Sean Pecknold och Afi Goodrich, här.

Crack-Up

1. I Am All That I Need / Arroyo Seco / Thumbprint Scar

2. Cassius, –

3. – Naiads, Cassadies

4. Kept Woman

5. Third of May / Ōdaigahara

6. If You Need To, Keep Time on Me

7. Mearcstapa

8. On Another Ocean (January / June)

9. Fool’s Errand

10. I Should See Memphis

11. Crack-Up

Fleet Foxes Tour Dates 2017

May 26 | Sydney, Australia at Sydney Opera House

May 27 | Sydney, Australia at Sydney Opera House

May 28 | Sydney, Australia at Sydney Opera House

May 29 | Sydney, Australia at Sydney Opera House

July 1 | Spain, Vilanova i la Geltrú at Vida Festival

July 3 | Italy, Ferrara at Bands Apart

July 7 | Spain, Bilbao at Bilbao BBK Live

July 13 | Ireland, Dublin at The Iveagh Gardens

July 14 | Ireland, Dublin at The Iveagh Gardens (SOLD OUT)

July 16 | United Kingdom, Southwold at Latitude Festival

July 27 | Portland ME at Thompson’s Point

July 28 | Newport RI at Newport Folk Festival (SOLD OUT)

July 29 | Columbia MD at Merriweather Post Pavilion w/ Animal Collective

July 31 | Philadelphia PA at Mann Center for the Performing Arts w/ Animal Collective

August 1 | Brooklyn NY at BRIC Celebrate Brooklyn! Festival at the Prospect Park Bandshell

August 4 | Toronto ON at Massey Hall

August 6 | Detroit MI at The Masonic

September 23 | Los Angeles CA at Hollywood Bowl w/ Beach House

September 27 | Morrison CO at Red Rocks Amphitheatre w/ Beach House

© Warner Music Sweden

 

print

Våra samarbetspartners