TJUVJAKT – Ny singel och sommarturné

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Under senare år har gruppen Tjuvjakt vuxit till att bli en av Sveriges absolut största hiphop-akter. I dag släpps singeln “Tårarna i halsen” (Mångata/Roxy Recordings) som blir startskottet för en lång turné runt om i landet. Låten är också första smakprovet från kommande album.

– När vi hade inbrott i vår fjällstuga under en spelningshelg i franska alperna, förlorade vi inte bara våra datorer, vi förlorade även allt material till ett nästintill färdigt projekt. Men snabbt föddes en nytändning till att återskapa det vi påbörjat och visionen blev ännu större än vad den var.

Med singeln “Tårarna i halsen” vill vi fånga känslan av att vara ung och olyckligt kär, eller att helt enkelt inte veta hur man ska förhålla sig till sina känslor. Vi ville göra något annorlunda genom att beskriva temat på ett så ärligt sätt som möjligt. “Vem sa att killar inte gråter?” Som refrängen lyder, är ett tydligt exempel på budskapet: Det är okej att visa sig svag.

Utan att avslöja för mycket så är konceptet med det fulländade projektet ett kärleksfilmssoundtrack..berättar Tjuvjakt.

Turnédatum:
28/4 Bongo Bar, Jönköping
29/4 Statt, Karlskoga
30/4 Liljan, Borlänge
6/5 Tivoli, Helsingborg
12/5 Pustervik, Göteborg
13/5 Babel, Malmö (utsålt)
19/5 Happy Live, Stockholm
3/6 Brännbollsyran, Umeå
9/6 Torget, Lycksele
16/6 Uddevalla Solid Sound, Uddevalla
16/6 Schools Out, Lidköping
28/6 Sommaronsdagar i Åmanska Parken, Alingsås
29/6 Bråvalla Festival, Norrköping
8/7 Summer On, Båstad
21/7 Gutekällaren, Visby
28/7 Emmaboda, Emmabodafestivalen
29/7 Storsjöyran, Östersund
4/8 Arvika Hamnfest, Arvika
5/8 Havsbadet, Lysekil
18/8 Musikens Makt, Luleå
(fler datum tillkommer)

© United Stage Artist

print

Våra samarbetspartners