SÖDRA STATION blickar tillbaka i nya singeln “16”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Idag släpper omtalade succétrion Södra Station (Nirob Islam, Fredrik Danielson och Sara Hjellström) nya singeln ”16” från en kommande EP. Bandet själva förklarar låten som ”En hyllning till tiderna då man inte behövde tänka på morgondagen. En tid där det var okej att inte ha fötterna på jorden, leva i nuet och hur den känslan sen försvinner när man växer upp. Genom nostalgi dras man tillbaka i tiden till en nu avlägsen värld. En värld där häxblandning och sena nätter romantiseras av den passerade tiden.”

Södra Station släppte debut-EP:n ”Från Början Till” under hösten 2016, med singlarna ”5 000 volt” och ”Glad Då”. De blev nominerade i kategorin Årets rookie på Denniz Pop Awards 2016 och nominerade i kategorin Årets pop på P3 Guld 2017.

Förutom framgångarna med bandet Södra Station, så ligger även gruppens mångsysslare Nirob, Sara och Fredrik, bakom dunderhittarna ”The Ocean” av Mike Perry och Shy Martin (Nirob och Sara), The Foo Conspiracys låt ”Summer Love” (samtliga), samt The Chainsmokers låt ”All We Know” (Nirob och Sara). Gruppen tilldelades även det prestigefyllda Ted Gärdestad-stipendiet maj 2016.

Lyssna på låten här!

© Sony Music Entertainment Sweden

print

Våra samarbetspartners