TOM ADAMS släpper Silence

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Trots att Tom Adams växte upp i de plattaste delarna av Storbritannien, fann hans hjärta ett hem bland bergen. Allt på den Cambridge-bördiga singer/songwriterns debutalbum är nämligen inspelat bland filmiska landskap. Okonstlat nästlar sig episka melodier fram bland hans trollbindande falsett och neoklassiska approach till att förmedla känslor.

Adams började spela piano som barn men bitarna började inte falla på plats förrän han som tonåring köpte en gitarr. Det dröjde inte lång tid innan han blev besatt av att skriva egna låtar. Inspirationen hämtade han främst från sin omedelbara omgivning.

”Att bo på landsbygden är perfekt för låtskrivande, eftersom så mycket plats lämnas till din musik” konstaterar han. Men en vändpunkt var när han besökte Berlin för första gången. ”Samma natt som jag landade gick jag på en Nils Frahm-spelning. Efter gigget bjöd han upp några ur publiken att spela. Jag hoppade upp och gensvaret var otroligt.” Frahms manager tog honom under sina vingar och introducerade honom för Kowloon Records, som nu ger ut hans debutalbum.

Sedan han flyttade till Berlin har han kommit att uppskatta noise. ”Innan var jag besatt av att få allt att låta perfekt; nu har jag lärt mig uppskatta noise och imperfektion.”

© Border Music

print

Våra samarbetspartners