RYAN ADAMS aviserar nya plattan Big Colors

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Fansens uppmaningar hörsammas med aviseringen av Big Colors. Big Colors ges ut digitalt och som CD fredag 11 juni 2021. ledspåret från den kommande plattan finns ute som stream fr o m idag. Den utökade rödfärgade vinylutgåvan med en bonussingel med två extraspår ges ut fredag 20 augusti 2021.

Ryan Adams fans över hela världen gläds då deras uppmaningar till honom att ge ut hans efterlängtade album Big Colors nu hörsammats.

Sociala media har översvämmats av fans som under en lång tid längtat efter att få höra Big Colors som är den andra i en trilogi från den Grammy-nominerade artisten Ryan Adams.

Big Colors ges ut digitalt den 11 juni 2021 och Do Not Disturb, huvudspåret från det kommande albumet finns tillgängligt fr o m idag. Fans kan även förbeställa CDn och LPn i röd vinyl som innehåller en bonussingel med två bonusspår.

Ryan Adams berättar: “Big Colors skapades som ett soundtrack från 80-talet för en film som aldrig existerat. Wednesdays var en studie i förfall och moralism, Big Colors är menad att kännas som en dagdröm. New York, där plattan skrevs, får alltid min kreativitet att dra iväg dit jag aldrig förväntat mig och den här plattan kom till mig mer än att jag kom till den.”

Hyllad som en av rockens mest begåvade låtskrivare har Adams nominerats för en Grammy sju gånger och har producerat artister som Willie Nelson, Jesse Malin och Jenny Lewis, Han har även samarbetat med Weezer, Fall Out Boy, America m fl.

Big Colors skrevs och spelades in in New York och Los Angeles av Ryan Adams, Beatriz Artola och Don Was.

Låtlista
1. Big Colors
2. Do Not Disturb
3. It’s So Quiet, It’s Loud
4. Fuck The Rain
5. Manchester
6. What Am I
7. Power
8. I Surrender
9. Showtime
10. In It For The Pleasure
11. Middle Of The Line
12. Summer Rain

Artist: Ryan Adams
Album: Big Colors
Utgivningsdatum stream: fredag 11 juni 2021
Utgivningsdatum CD: fredag 11 juni 2021
Utgivningsdatum LP: fredag 20 augusti 2021
Bolag: PAX-AM

Ryan Adams biografi:

Ryan Adams har hyllats som “en av rockens mest talangfulla låtskrivare” (SPIN). Den sjufaldigt Grammy-nominerade artisten har get ut sexton studioalbum i eget namn, ackumulerat miljoner sålda plattor och streams. Han har producerat respekterade artister såsom Willie Nelson, Jesse Malin, Jenny Lewis och samarbetat med några av musikvärldens mest influensrika artister som Weezer, Fall Out Boy, America m fl.

Ryans djupgående bidrag till musiken har tagit sig många uttryck från hans låtskrivande till hans jobb som producent, som frontman för rock/alternative countrybandet Whiskeytown och bildandet av Ryan Adams och The Cardinals och hans otroliga förmåga att nå ut till sina lyssnare genom ett stort antal källor är odiskutabelt. Adams musikaliska kreativitet uppmärksammades tidigt och ledde till att han fick utmärkelsen för bästa soloartist av NME både år 2003 och 2004. Förutom hans självbetitlade och Grammy-nominerade dubbelalbum från 2014 inkluderar Ryans katalog plattor som Heartbreaker, Ashes & Fire, Easy Tiger, Cold Roses, Jacksonville City Nights och Love Is Hell, som var hans första för majorbolaget Gold, samt många fler.

Ryans talang sträcker sig längre än enbart som låtskrivare. 2009 gav han ut Infinity Blues, en bok av friformspoesi och Hello Sunshine som är en samling av poem och noveller. Ryans passion för skrivandet fortsätter och nu skriver han på sin första roman. Hans musik spänner över flera genres och har hörts i film- och TV-produktioner såsom Judd Apatows publiksuccé Bridesmaids, This Is 40, populära HBO-serier som True Blood och Felicity och hans Stay Alive hördes i The Secret Life of Walter Mitty med Ben Stiller i huvudrollen.

I november 2014 framträdde Ryan två kvällar på New Yorks anrika Carnegie Hall vilka blev till ett kritikerrosat livealbum på PAX-AM records som är en etikett som enbart ger ut hans musik.

Ryan är vida känd för sina starka konserter jorden runt och aktad för sitt produktiva låtskrivande. Han har hyllats av många musikikoner som Noel Gallagher, Taylor Swift och legendaren Elton John som beskrivit honom som “the fabulous one”.

Adams bor nu i Los Angeles, Kalifornien med sina fem katter, en skrivmaskin och kaffebryggare.

© Mascot Label Group Scandinavia

print

Våra samarbetspartners