NORTHERN LADIES släpper EPn River Wild

Klicka på bilden, för att se hela bilden

NORTHERN LADIES släpper 2-track EP digitalt den 21 April och på vinyl 7″:a i sommar.

NORTHERN LADIES har i media kallats för “Rock Hypen – Northern Ladies” och det är verkligen en speciell aura runtom detta spännande band.

Emelye är en sångerska med en stor röst som för tankarna tillbaka till 80-talet såsom Bette Midler och förebilden – Pat Benatar. Producenten Regina Vallanger, Label manager på Attitude Recordings berättar: “När vi jobbade med låtarna speciellt i mix så arbetade vi mycket åt poprock hållet – men så fort Emelyes röst hörs tillsammans med musiken så är det hårdrock – melodisk hårdrock. Hennes djup och register i rösten gör att Bette Midler kommer upp i tankarna och Emelyes egna förebild – Pat Benatar.

Titelspåret – River Wild – är co-producerat av Benjamin Nyman på Nyman Audio.

Inspelat i Sound Control Sweden och Nyman Audio – inspelnings- och mixtekniker är Benjamin Nyman, tracking engineer är Anton Forsberg, producerat av Regina Vallanger och mastrat av Svante Forsbäck vid Chartmakers.

NORTHERN LADIES official website

© Attitude Promotion

print

Våra samarbetspartners