OTTO KNOWS släpper nya låten “With You”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Otto Knows har redan blivit ett globalt fenomen med över 280 miljoner streams på Spotify. Den svenska producenten och låtskrivaren har sett fem av sina låtar passera 30 miljoner streams-strecket, där ’Next To Me’ samlat på sig totalt 67 miljoner streams.

Idag släpper Otto Knows sin nya låt ’With You’ – En upplyftande sommarlåt där Otto blandar sitt högenergiska elektroniska sound med sin kärlek för levande instrument. I den tunga partyviben hör vi gästsångaren Alexanders ungdomliga röst som adderar själ och liv till Ottos livliga produktion.

”Jag ville göra något kul som jag själv skulle vilja lyssna på, säger Otto. När jag började med låten så trodde jag aldrig att resultatet skulle bli som det blev men det kändes annorlunda och låten innehåller mycket av min personlighet. Den är tokig, snabb och glad – en given sommarlåt!”

’With You’har ett betydligt snabbare tempo än någon av Ottos tidigare låtar. Ett gitarriff som smittar och ett munspel som visar på producentens öppna inställning och innebär att hans musik utvecklas på mycket oväntade sätt. Vi överraskas också av ett annat slående inslag av R.E.M.s hit ’Losing My Religion’.

“Jag vill att folk ska lyssna på “With You” och skapa sig sin egen uppfattning om vad den handlar om, tillägger Otto. Jag älskar också när man refererar till andra låtar och ‘Losing My Religion’ är en välkänd sådan som många har hört genom åren och folk kommer förstå exakt vad vi menar när vi droppar den.”

Otto Knows karriär inleddes när han arbetade på Sebastian Ingrossos label Refune. Hans bootleg remix av Imogen Heaps ’Hide & Seek’ drog till sig stor uppmärksamhet och ’iTrack’, en samproduktion med sin gamle vän Avicii, ökade hans rykte. Han erkändes också som producent/textförfattare på Britney Spears hit ’Work Bitch’.

Dock är det Ottos egna låtar som har lämnat det absolut största intrycket. Från hans globala genombrott med ‘Parachute’ till den massiva singeln ‘Next To Me’ och sammarbetet med Avicii på ‘Back Where I Belong’.

Lyssna på “With You”

© Warner Music

print

Våra samarbetspartners