ROYAL BLOODS andra album “How did we get so dark?” släpps den 16:e juni!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Efter succén med deras självbetitlade debutalbum blev Royal Blood det största genombrottet inom rock i Storbritannien 2014. Den 16 juni kommer bandets högst efterlängtade andra album ”How Did We Get So Dark?” via Warner Music. Deras första singel från albumet heter ”Lights Out” och finns ute nu.

Royal Bloods genombrott var enormt. Debutalbumet var det snabbast sålda rockalbumet på 3 år. Dem hamnade #1 i Storbritannien, Topp 20 på listorna i 12 länder och har sålt över en miljon album. Innan de visste ordet av det uppträdde dem på det populära radioprogrammet Howard Stern och öppnade för Foo Fighters på deras turné 2015. Bandet vann även priser från Kerrang!, NME, Q samt Best British Band på BRIT-Awards 2015.

Nya albumet ”How Did We Get So Dark?” innehåller 10 låtar och spelades in i Brighton, Hollywood, Los Angeles och Nashville. Royal Blood gillar att experimentera med sitt maffiga sound och att ta ett steg tillbaka när de skapar sin musik för att ge den maximalt med utrymme och effekt. Albumet har influerats av sångaren/basisten Mike Kerrs erfarenheter sedan bandets genombrott.

Bandets trummis, Ben Thatcher, spenderade 6 veckor tillsammans med producenten Jolyon Thomas i en studio som såg ut som en amerikansk diner i Bryssel. ”How Did We Get So Dark?” färdigställdes i London med producenten Tom Dalgety, som även jobbade med bandet på deras debutalbum.

Albumets första singel ”Lights Out” höjer ribban från deras tidigare låtar med Thatchers rytmiska, grooviga trumspel tillsammans med Kerrs unika och innovativa bas riff som tagits till en ny nivå. Deras patenterade två-manna artilleri av noggrant konstruerad aggression dominerar albumet, särskilt i låten ”I Only Lie When I Love You”, som påminner fansen om kraften i deras unika riff och vassa refränger. Det säregna soundet av Royal Blood framhävs mer än någonsin, särskilt i det massiva introt till låten ”Hook, Line & Sinker” men också i det intensiva avslutet av ”Looks Like You Know”.

Även om albumet visar ett mer raffinerat melodiskt sound så finns det stunder som uppfyller bandets vision att skapa låtar som ger nya dimensioner till deras konserter. ”Don’t Tell” är prydd med Kerrs falsetto och en mer avskalad ton med hypnotisk effekt, i kontrast till deras energifyllda ”Where Are You Now?” som sticker ut från allt annat i deras katalog. Bandets musikaliska inslag har även breddats och på nya albumet använder de sig utav piano eller keyboard på fyra utav låtarna, en utav dessa är albumets avslutande spår ”Sleep”.

Royal Blood kommer att turnera på festivaler i sommar. De kommer att starta turnén på The Governors Ball i New York City i juni och avslutas med två datum på Japans Summer Sonic Festival i augusti. Bandet har bekräftade spelningar på Glastonbury i Storbritannien och kommer headlinea Eden Sessions 22 juni.

”How Did We Get So Dark?” består av följande låtar:
1. How Did We Get So Dark?
2. Lights Out
3. I Only Lie When I Love You
4. She’s Creeping
5. Looks Like You Know
6. Where Are You Now?
7. Don’t Tell
8. Hook, Line & Sinker
9. Hole In Your Heart
10. Sleep

Website
Spotify
Facebook
Twitter
Soundcloud
Instagram

© Warner Music Sweden

print

Våra samarbetspartners