10 YEARS – VETERANERNA INOM ALT-ROCK GÅR IN I STUDION MED GRAMMY-VINNANDE PRODUCENTEN NICK RASKULINECZ

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Alt-metal/post grunge-bandet 10 Years från Knoxville, Tennessee befinner sig just nu i studion tillsammans med Grammy-vinnande producenten Nick Raskulinecz (Deftones, Alice In Chains, Foo Fighters) för att spela in uppföljaren till bandets senaste album From Birth To Burial från 2015. Den nya plattan beräknas släppas under sommaren 2017.

“Det ord som dykt upp under diverse diskussioner mellan band, management, skivbolag etc är: viktigt,” säger gitarristen Brian Vodinh. “Den här plattan kommer då vi står på randen till att bli riktigt kända och spela för en större publik så då ville vi satsa allt. När vi gjorde en lista över eventuella producenter så var ett av kriterierna vilka som hade gjort viktiga plattor för artister vi gillar och respekterar. Det var bara att erkänna att den mannen är Nick Raskulinecz. Han har producerat fantastiska plattor för band som the Deftones, Alice In Chains och Korn och vi kände att vi bara måste jobba med honom. Liksom vi är han också från Knoxville och gick ju fan i samma plugg som jag och jobbade t o m extra på samma mexikanska sylta som jag, bara tio år tidigare. Han har gjort banbrytande plattor för några av rockens allra största band och vi hoppas naturligtvis att han kan göra detsamma för oss. Det är en ära och ett priviligium att få jobba med en så begåvad kille och det ska bli spännande att få dela med oss av slutresultatet!”

“We’re gonna put the speakers in a figure 4 leg lock,” said Raskulinecz. “Knoxville, Tennessee in the muther******* house!!”

Med genombrottetssingeln Wasteland och topp 10 radiohits som Shoot It Out och Beatiful har 10 Years nått kommersiella framgångar utan att tumma på sina värderingar eller följt några trender utan alltid gjort den musik dom velat göra. Bandet har byggt upp en trogen skara fans genom idogt turnerande, ofta tillsammans med rockgiganter som Linkin Park, Disturbed, Breaking Benjamin och kommer att göra ett fåtal spelningar under maj och juni 2017.

10 Years består av:
Jesse Hasek – sång
Kyle Mayer – trummor
Brian Vodinh – gitarr och bakgrundssång
Chad Huff – bas
Matt Wantland – gitarr

2017 AUTUMN EFFECT TURNÉDATUM
Maj
26 – Mercy Lounge – Nashville, TN
27 – 1884 Lounge – Memphis, TN
29 – Rev Room – Little Rock, AR
30 – Jake’s Backroom – Lubbock, TX
31 – Dos Amigos – Odessa, TX (som förband till Hellyeah)
Juni
02 – The Marquee – Tempe, AZ (som förband till Hellyeah)
03 – Scars and Stripes Festival – Las Vegas, NV
04 – Sunshine Theater – Albuquerque, NM
06 – Marquis Theater – Denver, CO
07 – Black Sheep – Colorado Springs, CO
09 – Slowdown – Omaha, NE
10 – The Forge – Joliet, IL
15 – Ink The Clink Festival – Mansfield, OH

© Mascot Label Group Scandinavia

print

Våra samarbetspartners