JANICE – nya singeln ”Love You Like I Should” ute nu

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Inför 2017 korade Dagens Nyheter Janice till ett av årets kulturhopp. Bara några veckor efter utmärkelsen släppte hon singeln ”Answer”, en känslosam hymn som hon sjunger till pappan som gick bort fyra år tidigare. Nu växlar Janice upp med nya ”Love You Like I Should”. En kraftfull önskan där Janice med sin fantastiska röst desperat ber om att få en chans till.

Janice har skrivit ”Love You Like I Should” tillsammans med Boy Matthews (Duke Dumont, Riton) och HYENA (Erik Rapp, ELIAS), som också har producerat låten, och Michael Ilbert (Robyn, Tove Lo och Adele) har mixat i legendariska Hansa studion i Berlin.

– ”Love You Like I Should” beskriver en desperat rädsla som uppstår ur insikten att jag kan ha förlorat min största kärlek för att jag varit vårdslös, säger Janice. När jag hörde första demo-utkastet föll jag direkt. Jag tycker man hör desperationen både i min röst och i texten och jag känner mig modig som vågar uttrycka mina svagheter genom min musik. Det blir så starkt och mäktigt då.

Redan innan debutalbumet släppts har Janice gjort flera omtalade spelningar. DN anser att hon besitter en “imponerande scenisk säkerhet” och Gaffa tyckte det var “pampigt, skickligt och ösigt” på festivalen by:Larm i Oslo. Janice själv har redan utsett “Love You Like I Should” till en livefavorit:

– Att spela denna live är heeeeeelt! Det är så sjukt befriande för jag vet vart jag var någonstans och hur jag mådde när jag skrev den. Det är coolt för det blir så tydligt för mig hur mycket jag vuxit som människa och framförallt hur mycket jag vuxit i relationen med min kärlek. Ta fan inte din käraste för givet, älska dom, lyft upp dom, varje jävla dag!

Janice har på kort tid etablerat sig som en av svensk musiks största framtidslöften. Hon debuterade med singeln ”Don’t need to” i slutet av april 2016 och efter det hände allt väldigt snabbt. Låten slog an en nerv hos många, allt från indiebloggar till Ricky Martin, och hennes fantastiska röst spred sig över världen. Den omskrivna debuten var en av 2016 mest spelade låtar i P3 och Musikguiden i P3 utsåg den till en av årets bästa när de summerade 2016. Och även Dagens Nyheter kände av att det var något stort på gång och korade Janice till ett av fyra kulturhopp inför 2017.

Den senaste tiden har Janice pendlat mellan Stockholm och London för att arbeta fram debutalbumet som kommer efter sommaren. Tillsammans med HYENA, HONNE, Javeon Mccarthy och Two Inch Punch har hon skapat stämningsdriven musik med ett hoppfullt mörker, ett starkt ljus som lyfter från tunga beats och täta produktioner – allt med Janices på en gång fylliga och sköra soulröst som självklar mittpunkt. Med texter som plockar direkt från det vardagliga skapar Janice intima ögonblicksbilder från samtal på sängkanten till dagboksanteckningar.

Idag, 7 april släpps “Love You Like I Should och du hör den här

Text och musik: Janice Kavander, Andreas Söderlund (HYENA) och James Matthew Norton (Boy Matthews)
Producent: Andreas Söderlund (HYENA)
Label: If Music Could Talk/Sony Music

Texter

© Sony Music

print

Våra samarbetspartners