POPAGANDA 2017: De sista artisterna till festivalen är klara

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Festivalprogrammet är klart! The Vaccines (UK), Sabina Ddumba, El Perro Del Mar, Shura (UK), Joy, Ana Diaz och Janice till Popaganda, 1-2 september!
Det bästa vi vet är att släppa festivalens artister tillsammans med våra besökare. Som en fortsättning på vårens tidigare släpp under vår första Appaganda, genomförde vi ikväll Appaganda #2 på Färgfabriken i Stockholm. Besökarna fick avslöja festivalens sista sju artister genom olika mobilappar. Artisterna som avslöjades var The Vaccines (UK), Sabina Ddumba, El Perro Del Mar, Shura (UK), Joy, Ana Diaz och Janice.

Nu är hela artistprogrammet för Popaganda 2017 på Eriksdalsbadet klart. Program för Popagandas efterfest kommer att presenteras senare i sommar.

Speldagarna och endagsbiljetter kommer att släppas till försäljning nästa vecka.
Mer information kommer.

Popaganda 2017
KLARA ARTISTER
TOVE LO
PHOENIX (FR)
alt-J (UK)
TWO DOOR CINEMA CLUB (UK)
SÄKERT!
THE VACCINES (UK)
OSKAR LINNROS
SABINA DDUMBA
HURULA
THE RADIO DEPT.
JONATHAN JOHANSSON
SHURA (UK)
SKOTT
LÉON
JOY
ASTRID S (NO)
ANA DIAZ
JANICE
Klubbprogrammet tillkommer.

BILJETTER
Köp din biljett via Tickster här!
Pris: 795 kr (1050 kr inklusive efterfest*) + serviceavgift
*observera att det är 18 års åldersgräns för att komma in på efterfesten

THE VACCINES (UK)
Det blir väldigt mycket melodistark, energisprudlande pop på årets Popaganda. Nu förstärker vi ytterligare med Londonbandet The Vaccines!
Bandets albumdebut What did you expect from the Vaccines? från 2011, gjorde att The Vaccines snabbt hamnade på alla popälskares läppar. Med välkända popdängor som If You Wanna, Post Break-Up Sex och Wreckin’ Bar (Ra Ra Ra), fick bandets glädjesmittande blandning av snabb 60-talsrock och mer arenavänliga indieballader, många hängivna fans.
The Vaccines har nu, sex år senare, släppt tre album och hela tiden fortsatt att producera gitarrpop att dansa till. Handsome, I Always Knew, Teenage Icon och Dream Lover är bara några av alla välkända låtar som bandet delat med sig av sedan debuten. Det fjärde albumet är på gång och eftersom The Vaccines redan spelat ett flertal nya låtar live, dröjer det nog inte länge till innan nytt material finns i en mediespelare på www.
The Vaccines är kända för att vara väldigt bra live och deras korta, intensiva popmelodier kommer att passa perfekt på Popagandas stora scen på fredagseftermiddagen.

SABINA DDUMBA
Det var mindre än två år sedan som Sabina Ddumba inledde Popagandafestivalen på vår lilla scen. Att påstå att en del har hänt sedan dess är något av en underdrift. Då hade hon släppt två singlar och sågs som ett av Sveriges största soullöften, men var ännu inte ett namn på allas läppar.
I höstas släppte Sabina Ddumba sitt debutalbum Homeward Bound och idag är hon en av landets mest spelade artister. Både Not too Young och Effortless har blivit megahits och låtar som Did It For The Fame och Time spelas flitigt överallt.
Senare i höst kommer hon att synas i Så mycket bättre, där hon kommer att tolka låtar av bland andra Icona Pop, Moneybrother, Uno Svenningsson och Kikki Danielsson, men innan dess avslutar hon sommaren tillsammans med oss på Popaganda.

EL PERRO DEL MAR
Vi har följt El Perro Del Mars hela artistbana ända sedan en demoskiva dök upp på vårt kontor 2004 och låtar som Candy, Party och Dog fick oss att stanna upp med allt vi gjorde och med detsamma skicka en bokningsförfrågan. Genom åren har den musikaliska inriktningen ändrats, från lågmäld gitarrpop via atmosfärisk elektronisk klubbmusik till världsmusiksinfluerad pop och, något otippat, förra årets bästa tweepoplåt i Kouign-Amman.
Efter ett längre uppehåll, släppte El Perro Del Mar i höstas sitt senaste album Kokoro, där ljudbilder som ekar av Thailand, Sumatra, Indien, Etiopien, Japan och Kina, gör att soundet skiljer sig från allt som hon tidigare gjort. På albumet hörs bland annat det kinesiska stränginstrumentet guzheng, japansk shakuhachi-flöjt, arabiska stråkar, dulcimer och rytmer influerade av etiopisk pop.
El Perro Del Mar tillhör den artistskara som vi gärna bokar varje gång tillfälle ges. Den 1 september står hon på Eriksdalsbadets scen för tredje gången och årets festival kan knappast få en bättre inledning.

SHURA
Förra året skulle Shura spela på Popaganda, men blev i sista stund sjuk. För oss själva, som såg Shura som en festivalens höjdpunkter, blev det ett otroligt bakslag. Därför är vi helt lyriska över att hon kommer till årets festival istället!
Med ett sound i gränslandet mellan modern R’n’B och åttiotalspop släppte Shura under 2014 och 2015 låtarna Touch, 2Shy, White Light och Indecision och blev snabbt ett samtalsämne i indiekretsar. Förra året kom äntligen det hyllade debutalbumet Nothing’s Real, där åttiotalsflörtandet nådde nya höjder. Tidigare elektroniska produktioner fick sällskap av fantastiska popdängor som What’s It Gonna Be och What Happened To Us?. På albumet blandar Shura influenser från alla håll, men allting är otroligt genomtänkt och fantastiskt producerat.
Vi har sett Shura live vid ett flertal tillfällen och kan lova att det är en så fantastisk upplevelse att ni bara måste se henne. Sätt på White Light (den långa versionen!), blunda och tänk er en sensommardag i gröngräset på Eriksdalsbadet. Nu förstår ni. Vi ses längst fram.

JOY
“Joy är som något som ingen annan är”.
Textraden från Lorentz Där dit vinden kommer, dyker ofta upp när en av svensk hip hops mest lysande stjärnor ska beskrivas. Joy är något av ett fenomen inom svensk pop och hip hop. Med en kompromisslös energi och närvaro, gör Joy frenetisk hip hop med tunga housebeats, som gjord för att upplevas live.
Popagandas fredagskväll kommer i år att bjuda på mycket gitarrpop och det känns väldigt skönt att Joy hjälper oss att för en stund göra Eriksdalsbadet till en bastyngd dansfest.

ANA DIAZ
Ana Diaz är något av en veteran i musiksammanhang, då hon under flera år arbetat som låtskrivare och skrivit musik och samarbetat med artister som Britney Spears, David Guetta, One Direction, Zara Larsson, Daniel Adams-Ray och Loreen.
För två år sedan flyttade Ana Diaz tillbaka till Sverige efter närmare 15 år utomlands. Efter att i åratal kämpat med sin ovilja att själv framträda i rampljuset, bestämde hon sig för att även satsa på en egen artistkarriär med låtar för första gången skrivna på svenska.
Under förra året släpptes inte bara Ana Diaz debut-EP Lyssna del 1, utan även uppföljaren Lyssna del 2. Med låtar som Starkare, Fyll upp mitt glas nu, Nästan där och Jag kan låta mätaren gå, fick Ana Diaz ett stort genombrott och har spelats flitigt i radio. I höst kommer hon att medverka i Jills veranda på SVT, men innan dess får vi avnjuta Ana Diaz fantastiska R’n’B-pop på Popaganda.

JANICE
Janice är otvivelaktigt en av de senaste årens mest lovande debutanter. Som flera andra svenska stjärnskott, har Janice sedan flera år varit medlem av Tensta Gospel Choir, precis som Popaganda-bekanta Seinabo Sey, Lykke Li, Sabina Ddumba och Elias.
Debutsingeln Don’t Need To släpptes så sent som i april förra året och med endast tre ytterligare släppta singlar, råder det inga tvivel om att Tensta Gospel Choir knoppat av sig med ytterligare en potentiell världsartist. Allt material som Janice släppt är helt enkelt fantastiskt och vi ser fram emot att se henne på Eriksdalsbadet i september.

© Popaganda

print

Våra samarbetspartners