SAFARI – premiär den 28 april

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Afrika. Vilda vidder där antiloper, zebror, gnuer och andra djur samlas i tusental. Tyska och österrikiska jaktturister kör genom bushen, ligger och väntar och följer sitt byte. De skjuter, skakar av upphetsning och poserar framför djuren som de har fällt. Safari är en semesterfilm om att döda, en film om den mänskliga naturen.

”Det var inte de välbärgade, aristokraterna, shejkerna eller oligarkerna som jagar storvilt i Afrika som intresserade mig i Safari, utan snarare den vanlige jägaren. Att jaga i Afrika har varit ekonomiskt överkomligt för den genomsnittlige västmedborgaren under många år nu. Jag gav mig ut för att upptäcka och visa vad det är som driver dessa människor att jaga, varför de till och med blir besatta av det. Men under arbetet blev det också en film om att döda. Att döda för nöjes skull utan att någonsin möta faran, att döda som en sorts känslomässig frigörelse.”– regissör, Safari, Ulrich Seidl

© TriArt

print

Våra samarbetspartners