NINE SHRINES – Metalkvintetten släpper ny låt från kommande Misery

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Nine Shrines ger ut sin debut-EP Misery den 7 april (digital) och 21 april (CD) och ger sig ut på USA-turné månaden därpå tillsammans med Hinder och Nonpoint. F d trummisen i Attack Attack! Andrew Wetzel är baserad i Columbus, Ohio medans övriga medlemmar Andrew Bylis (gitarr), Devon Voisine (bas), Evan McKeever (gitarr) och Chris Parketny (sång) återfinns i Cleveland.

Bandet grävde djupt för att närmare granska grunderna i modern metal och synade bland annat metalcore, alt rock och stadiumstora refränger för att få fram sin debutplatta och tar ockå med sig den odefinierade kvaliteten som återfinns hos banden på den explosiva musikscenen i Ohio. Medlemmarnas vägar hade korsats ett flertal gånger under turneér men de hade inte formellt träffats. Eller som Wetzel berättar: “Jag var faktiskt inte säker på om jag verkligen ville vara medlem i ett band igen etfer att Attack Attack! splittrats. Men en gemensam vän parade ihop mig med Andrew Bailys. Så vi snackade fram och tillbaka i några veckor. Han bode i Ocean City, Maryland då men skickade mig några demos. Han höll på att spela in och hade några veckors lucka då han bjöd in mig för att skriva lite nya låtar. Jag hade ju aldrig träffat honom men ändå så befann jag mig snart i en bil fylld av kläder, instrument m m på väg hem till Bailys.” Efter bara några veckor hade Nine Shrines utökats med basisten Devon Voisine (ex Life On Repeat) och gitarristen Evan McKeever (Downplay/Before Their Eyes) gick snart med för att hjälpa till att utveckla bandets sound. Efter att ha prövat några sångare kom Chris Parketny (ex Stranger To Wolves) med och Nine Shrines var komplett.

Chris Parketny om Parasite:
“Parasite is about worthless people. The type that latch onto you and drain you of your money, your happiness, and your self-worth. Once they are gone, you are left empty. We all have dealt with these people in one way or another. This is our Fuck You to those people!”

© Mascot Label Group

print

Våra samarbetspartners