NINE SHRINES – Ny metal med bandet som släpper video från kommande EPn Misery

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Trummisen Andrew Wetzel från Attack Attack! bildar tillsammans med gitarristen Andrew Baylis och basisten Devon Voisine från Life On Repeat samt sångaren/frontmannen Chris Parketny nya gruppen Nine Shrines som släpper videon till King Of Mercy nu:

BANDET BÖRJAR OMEDELBART TURNERA MED PLANNED HINDER OCH NONPOINT

Mascot Label Group har skrivit kontrakt med Nine Shrines och ger ut bandets debut-EP Misery den 21 april.

Kvintetten ger sig ut på turné i USA månaden därpå tillsammans med Hinder och Nonpoint. F d trummisen iAttack Attack! Andrew Wetzel är baserad i Columbus, Ohio medans övriga medlemmar Andrew Bylis (gitarr), Devon Voisine (bas), Evan McKeever (gitarr) och Chris Parketny (sång) återfinns i Cleveland. Bandet grävde djupt för att närmare granska grunderna i modern metal och synade bland annat metalcore, alt rock och stadiumstora refränger för att få fram sin debutplatta och tar ockå med sig den odefinierade kvaliteten som återfinns hos banden på den explosiva musikscenen i Ohio. Medlemmarnas vägar hade korsats ett flertal gånger under turneér men de hade inte formellt träffats. Eller som Wetzel berättar: “Jag var faktiskt inte säker på om jag verkligen ville vara medlem i ett band igen etfer att Attack Attack! splittrats. Men en gemensam vän parade ihop mig med Andrew Bailys. Så vi snackade fram och tillbaka i några veckor. Han bode i Ocean City, Maryland då men skickade mig några demos. Han höll på att spela in och hade några veckors lucka då han bjöd in mig för att skriva lite nya låtar. Jag hade ju aldrig träffat honom men ändå så befann jag mig snart i en bil fylld av kläder, instrument m m på väg hem till Bailys.” Efter bara några veckor hade Nine Shrines utökats med basisten Devon Voisine (ex Life On Repeat) och gitarristen Evan McKeever (Downplay/Before Their Eyes) gick snart med för att hjälpa till att utveckla bandets sound.

Efter att ha prövat några sångare kom Chris Parketny (ex Stranger To Wolves) med och Nine Shrines var komplett. Mellan sig har de turnerat jorden runt, har upplevt kritiker- och försäljningssuccéeer (det sista albumet med Attack Attack! This Means War hamnade på #11 på Billboards topplista) men även besvikelsen då bandet splittras. Wetzel förklarar vidare: “Då Bailys till slut kontaktade mig så hade jag haft flera månader på mig att tänka över min situation men också sörja lite så då han messade mig så kände jag att varför inte? Tiden är mogen.” Det var nu som grunden till EPn Misery lades.

Alla livets aspekter togs med för att forma låtarna till Misery. Många av medlemmarna hade get sig ut på flera år av turnerande som unga tonåringar och återvänt hem som vuxna män med erfarenheten att det krävs mycket arbete och målmedvetenhet för att nå sina mål. EPn dryper av hängivenhet och rebellisk trots. “När vi började skriva låtar viste vi inte vad vi ville åstadkomma. Vi ville bara skapa något och mycket riktigt spretade det rejält ett tag,” berättar Wetzel. Efter att experimenterat med King Of Mercy förstod man att bandet hittat vad man sökte. Wetzel förklarar: “Den är tillägnad alla som blivit överkörda hela sitt liv. Vi har alla känt att vi bara funnits till för att tillfredställa någon annan. Så låten betyder mycket för oss. Vissa människor förtjänar faktiskt inte att bli förlåtna och detta är vår hämndlåt kan man säga.”

Resten av plattan har lite av samma tema. Parasite var nästa låt som skrevs och spelades in och är även den baserad på personliga erfarenheter. Människor som med flit skapar problem för andra. Texten lyder: you’re not my saviour, you drag me down further, you take away the only thing that isn’t killing me.”

“Vi var egentigen aldrig ute efter ett tema,” förklarar Wetzel. “Men då vi skrivit King Of Mercy och följt upp den med Misery så insåg vi att det var vad vi hade. Kanske en förklaring till hur vi blivit dem vi är. Allt som hänt har lettt fram till detta.”

Blend är också den naket öppen om en typ av människor vi ofta stöter på i livet. Den som säger något men sedan ändrar sig och skyller allt på någon annan. “I knew the games you played, but I still let you win” går en del av texten. Lost handlar om självdestruktivt beteende och om hur någon som har problem med spriten orsakar en när och körs död i en trafikolycka. Misery är i grunden en låt om svartsjuka och hur den manifesteras i ett förhållande. När man skulle döpa plattan var Misery ett självklart val. Det summerar alla låtars olika teman om kamp, tro och övertygelse och vad det för med sig. Plattan är självproducerad och visar upp ett nytänt band som formar sin ilska till intrikata och explosiva ögonblicksbilder. Även omslaget spelar på plattans tema med bilden av en kropp som får sin själ utsliten. “Så kan det kännas ibland när allt bara går åt helvete,” förklarar Wetzel.

Bandet har hittills bara gjort en handful spelningar där två av dem var med Halestorm och Volbeat. Tillsammans har Nine Shrines en livstids ammunition av erfarenhet och Misery är bara början. Den 17 april börjar bandet turnera. Förhoppningsvis världen runt.

Nine Shrines – Misery:
01. Bend
02. King Of Mercy
03. Parasite
04. Lost
05. Misery

Releasedatum
7 april 2017 (digitalt)
21 april 2017 (CD)

Tillgängliga format
CD och digitalt

Nine Shrines Online
FacebookTwitterInstagram

Kommande turnédatum USA:

Nonpoint / Nine Shrines
17/4 Cleveland, OH Cleveland Agora
18/4 Louisville, KY Mercury Ballroom
19/4 Atlanta, GA The Masquerade

Nonpoint / Dinosaur Pile Up / Nine Shrines
25/4 Destin, FL Club LA

Hinder /Nonpoint / Nine Shrines
26/4 Birmingham, AL Zydeco
28/4 Jackson, MS The Hideaway
29/4 Clarksville, TN The Warehouse
30/4 New Orleans, LA Southport Music Hall
02/5 Houston, TX Scout Bar
04/5 San Antonio, TX The Rock Box
05/5 Oklahoma City, OK Diamond Ballroom
06/5 Dallas, TX Trees
08/5 Lubbock, TX Jake’s Backroom
10/5 Colorado Springs, CO The Black Sheep
11/5 Denver, CO The Summit Music Hall
15/5 Flint, MI The Machine Shop
18/5 Libertyville, IL Austins
19/5 Joliet, IL The Forge
20/5 Ringle, WI Q&Z Expo Center
22/5 Baltimore, MD Baltimore Soundstage
25/5 Asbury Park, NJ House of Independents
26/5 Fredericksburg, VA Hard Times Cafe
27/5 Wilmington, NC The Throne Theater
28/5 Virginia Beach, VA Shakas Live
Fler datum tillkommer.

© Mascot Label Group
 

print

Våra samarbetspartners