SUMMERBURST 2017 – ANTHEM

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Nu söker vi DJs och producenter för den officiella Summerburst-låten och spelning på Summerburst i båda städerna! Tillsammans med Mike Perry, som själv startade sin karriär helt oetablerad, kommer vinnaren få hjälp att lansera och släppa sin låt på DF Records, där Mike Perry är signad.

Varje år släpper Summerburst ett officiellt soundtrack, en låt som representerar festivalen, som släpps på alla streamingtjänster och även alla andra plattformar, låten spelas mellan varje akt och är med på Summerburst Aftermovie som släpps efter varje års festival. Utöver detta erbjuds denna/dessa person/personer även att spela 30-45 minuter på Summerburst i Göteborg och Stockholm.

”Min största hit, The Ocean, kom inte till i en stor process med ett stort team från ett stort skivbolag, utan jag hade tron på att det var en bra låt och lät ingen styra varken mig eller processen. Det har lett till att jag nu står stadigt på egna ben – och kan jag så kan fler göra samma resa! Jag vill helt enkelt inspirera fler artister till att våga vara självständiga”, berättar Mike Perry.

Vi söker nästa stora svenska DJ-stjärna! Alla har möjlighet att vara med, det är en chans för oetablerade producenter och DJs att släppa sin musik och spela den på en av Nordens största festivaler. Med Summerburst Anthem 2017 får man släppa sin låt på samma skivbolag som Mike Perry, ta hjälp av hans team för att färdigställa låten samt spela på Summerburst 2017 i både Stockholm och Göteborg. Vinnaren erhåller ett gage om 50 000 SEK samt logi och resa.

SÅ HÄR GÅR ANSÖKNINGEN TILL:
Tävlingsdeltagarna skickar in en egenproducerad, osläppt låt som de anser andas Summerburst.
Låten mailas till anthem@summerburst.se tillsammans med en kort beskrivning av artisten/artisterna och låten.
Ansökningen stänger kl 23.59 den 26 april. Juryn meddelar sitt val tisdagen den 10 maj.

ANSÖKNINGSKRITERIER
Låten ska vara klar men behöver inte vara mastrad.
Låten måste innehålla vocals
Respektera upphovsrätten! Låten ska vara egenkomponerad. Om andra låtar samplas är det artistens ansvar att se till att detta är OK med upphovsrättsägaren.
Det är OK att vara flera personer bakom låten.

VAD FÅR SUMMERBURST ANTHEM-VINNAREN 2017?
Slutmastring och produktionshjälp av Mike Perry på hans egna skivbolag vilket man även får släppa sin låt på.
50 000 kr
Erbjuds möjlighet att framföra låten under ett DJ-set om 30-45 minuter under Summerburst 2017 i Göteborg och Stockholm. Summerburst bekostar resa och boende.

JURY
Mike Perry, Artist, juryordförande
Anders Boström, Festivalgeneral för Summerburst
Anna-Clara Olofsson, Marknads- och PR-ansvarig för Summerburst.
Robert Sehlberg, Musikansvarig Rix FM och Power Hit Radio
Kristoffer Tellström, Marketing Manager, Burn Energy

Datum
2-3 juni – Ullevi, Göteborg
9-10 juni – Gärdet, Stockholm

Biljetterna och info

© Live Nation

print

Våra samarbetspartners