1987 tillbaka med nya singeln “Amerika”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Victor Holmberg, som personen bakom artistnamnet 1987 heter, gjorde för tre år sedan ett avtryck på den svenska musikscenen med sin drömska soul/R&B/pop och utelämnande texter på svenska. Nu är han tillbaka med nya singeln ”Amerika” som släppts idag.

1987’s debutsinglar ”Bomb”, ”Ocean” och ”Michelle” fick stor uppmärksamhet i svensk media samt omnämndes av internationella bloggar och tidningar. Spotify utsåg honom till Spotlight Artist 2015 och han bokades till några av Sveriges största festivaler, bland annat Way Out West och Popaganda.

Det egenskrivna och egenproducerade debutalbumet Härskarkonst innehållande 10 låtar släpptes i april 2015 och Victor har sedan dess varit i studion för att producera ny musik. Först ut är singeln ”Amerika” som är en briljant och medryckande poplåt skriven av Victor, Henrik Jonzon och Adam Oleniius från Shout Out Louds, samt producerad av Birk Storm som tidigare jobbat med bland andra Death Team.

Victor har skapat musik sedan barnsben och han har gjort sig känd i musikkretsar genom projektet Montauk. Det var i början av 2011 som Victor började experimentera med att sjunga på svenska vilket resulterade i att sången blev väldigt personlig. Han bor sedan några år tillbaka i London och skriver all sin musik där.

Lyssna på “Amerika”

”En av 2015 års storstjärna – på Spotify” – enligt Expressen Nöje
”1987, den svenska artist som vi hoppas släpper fler låtar snart” – ELLE år 2015

© Warner Music

print

Våra samarbetspartners