POPAGANDA 2017 – fler akter klara

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Vi fortsätter att fylla på festivalprogrammet på Eriksdalsbadet.
I kväll livesände vi från två spelningar i Stockholmsnatten och presenterade samtidigt att samtidspunkens främsta fanbärare och Sveriges Prince är klara till årets festival. Hej, Hurula! Hej, Jonathan Johansson!
Välkomna till Popaganda.

Popaganda 2017
HITTILLS KLARA ARTISTER
TOVE LO
alt-J (UK)
TWO DOOR CINEMA CLUB
SÄKERT!
OSKAR LINNROS
HURULA
THE RADIO DEPT.
JONATHAN JOHANSSON
SKOTT
LÉON
ASTRID S
Ytterligare 8 akter tillkommer.

BILJETTER
Köp din biljett via Tickster!
Pris: 795 kr (1050 kr inklusive efterfest*) + serviceavgift
*observera att det är 18 års åldersgräns för att komma in på efterfesten

HURULA
Hurulas solodebut Vi är människorna våra föräldrar varnade oss för slog ner som en poppunkig bomb 2014 och hyllades av såväl kritiker som publik. Med personliga och slagkraftiga texter om samtiden och dess avigsidor var det lätt att dra paralleller till en viss göteborgare fjorton år tidigare. En ytterligare beröringspunkt med sagda poplegend, var Hurulas förmåga att producera fantastiska melodier. På bandets spelningar var det tydligt att Hurula fyllde ett hål och alltifrån punkare till indiekids fick en möjlighet att knyta näven i samförstånd. Samma år stod Hurula på Popagandas lilla scen för första gången och bjöd på en av festivalens absolut bästa och mest uppskattade spelningar.

I höstas kom äntligen uppföljaren Vapen till dom hopplösa, där Hurula samarbetat med den legendariske producenten och göteborgaren Björn Olsson. Tillsammans har de förfinat pophantverket ytterligare, där både melodierna och desperationen i Robert Hurulas sång har vridits upp ett snäpp från debuten. Även Vapen till dom hopplösa möttes av en unisont hyllande kritikerkår och publiken har redan fått flera nya livefavoriter.

JONATHAN JOHANSSON
Jonathan Johansson skämmer verkligen bort oss. Efter mästerverket Lebensraum! behövde vi bara vänta ett år på uppföljaren Love & Devotion som kom i höstas.

Sedan genombrottet med En hand i himlen till idag har Jonathan Johanssons lyrik flyttat sig från religion till politik till kärlek. Musikaliskt rör han sig obehindrat mellan mörka, dova tongångar, som på Dracula-soundtracket Ett språk för dom dömda, och det ljusa luftiga sound som finns på de senaste singlarna Real Thing och Sommarkläder. Alltid med en stor kärlek till ett 80-tal där syntharna var fler och trummorna lättare. Med de ingredienserna har han skapat ett eget universum och cementerat sin position som en av landets främsta leverantörer av briljant pop.

En av de mäktigaste stunderna under förra årets Popaganda var Jonathan Johansson på efterfesten på Nobelberget. Vi är glada att betydligt fler får chansen när han i år äntligen står på Eriksdalsbadets stora scen.

© Popaganda

print

Våra samarbetspartners