POPAGANDAS VÅRFEST 2018 – Artister och biljetter

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Föreningen Popaganda vill fira vårens ankomst med att bjuda in ett gäng favoritartister till en endagsfestival i drömlokalen Färgfabriken, lördagen den 24 mars. Det blir en fullspäckad dag med Hurula, Sibille Attar, Pale Honey, Holy Now, Vero, Brödet och ett antal DJ’s på två olika scener fram till kl 03.
Först Popaganda, sedan vår. Biljetterna är ute nu!

Vad kan vara bättre än att samla en massa favoritartister och bästa vänner under ett och samma tak för att fira att våren snart är här? Inte mycket. Det är därför vi nu bjuder in till vår alldeles egna vårfest på Färgfabriken med poppunkhjälten Hurula, fantastiska Sibille Attar (som gör första livespelningen på 4 år!), superhyllade Pale Honey, indiegenierna Holy Now, stentuffa Vero och coola sextetten Brödet. Till detta kommer vi även addera ett gäng grymma DJ:s som kommer att få oss att tokdansa till kl 03!

“Vi älskar vår stora festival, men tycker att det är oerhört kul (och viktigt) att fortsätta göra andra evenemang året om. Förra året såg vi vår systerförening Fritz’s Corner göra sin sista fest och vi vill se till att de ideella aktörerna på Stockholms popscen står sig starka”, säger Simon Ahlgren från Föreningen Popaganda.

Först Popaganda, sedan vår.

POPAGANDAS VÅRFEST 2018
HURULA
SIBILLE ATTAR
PALE HONEY
HOLY NOW
VERO
BRÖDET
+ DJ’s

När: Lördag 24 mars
Tid: 19:00 – 03:00
Var: Färgfabriken, Lövholmsbrinken 1 (T-bana Liljeholmen)
Entré: 325 kr – Köp biljett via Tickster här!
Åldersgräns: 18 år
Mer info: Facebook-evenemanget / Popaganda.se
Tagg: #popavår

HURULA
Solodebuten “Vi är människorna våra föräldrar varnade oss för” slog ner som en poppunkig bomb 2014 och hyllades av såväl kritiker som publik. Med personliga och slagkraftiga texter om samtiden och dess avigsidor var det lätt att dra paralleller till en viss göteborgare fjorton år tidigare. På bandets spelningar var det tydligt att Hurula fyllde ett hål och alltifrån punkare till indiekids fick en möjlighet att knyta näven i samförstånd. Hösten 2016 kom uppföljaren “Vapen till dom hopplösa”, där Hurula förfinade sitt pophantverket ytterligare och där både melodierna och desperationen i Robert Hurulas sång vreds upp ett snäpp från debuten.
Den 12 januari släpptes äntligen ny stark musik i form av EP:n “Oss Är Allt” och singeln “Varje Ensam Natt”. Sommaren 2017 avslutade Hurula en av festivaldagarna på Eriksdalsbadet och nu är vi superglada att kunna presentera Hurula högst upp på affischen till vår Vårfest på Färgfabriken 24 mars!

SIBILLE ATTAR
Det har gått 5 år sedan Sibille Attar släppte sitt P3 Guld- och Grammisnominerade debutalbum “Sleepyhead”, ett av de senaste årens absolut starkaste svenska album, och samma år gästade hon oss för en fantastisk spelning på Eriksdalsbadet. Sedan dess har det varit tyst från Sibille, med endast några enstaka gästinhopp och samarbeten, men i vår är hon äntligen tillbaka med ny musik under eget namn i form av en EP som släpps via PNKSLM Recordings (ShitKid, Les Big Byrd, HOLY mfl), och första singeln därifrån anländer i februari.
På Popagandas Vårfest på Färgfabriken kommer Sibille Attar göra sin första livespelning på över fyra år, med både nytt material och nytt liveband. Vi kan knappt vänta, missa inte detta!

PALE HONEY
Den hyllade göteborgsbaserade duon Pale Honey gör minimalistisk rock som låter bättre än typ allt annat. Redan från början har bandet jämförts med genier som PJ Harvey och Sleater-Kinney. Pale Honeys debut-EP “Fiction” (maj 2014) fick snabbt uppmärksamhet som bland annat ledde till festivalspelningar samt en längre Europaturné. I maj 2015 släppte bandet sitt självbetitlade debutalbum som fick ett oerhört fint mottagande av kritiker både utomlands och hemma i Sverige. Pale Honey nominerades till Årets Nykomling på P3 Guld 2016 och till Årets Rock och Årets Grupp på P3 Guld 2017. Det andra albumet, “Devotion”, släpptes i oktober 2017 och fick strålande kritik.

HOLY NOW
Holy Now är ett indiepopband från Göteborg som skapar ärlig och tidlös popmusik med ekon från artister som Alvvays, Jesus And Mary Chain och Angel Olsen. Bandet debuterade 2016 och har genom EP-skivorna “Sorry I Messed Up” och “Please Call Me Back” snabbt etablerat sig som ett av de mer lovande banden på den välmående svenska popscenen. I början av januari släpptes den nya singeln “Feel It All” som kommer från det kommande debutalbumet som släpps under våren 2018. Som med tidigare material både förvaltar och förnyar Holy Now en indiepop byggd kring medryckande melodier och upprivande texter. Senast vi såg Holy Now så var det på vår endagsfestival i Galärparken, så det är extra kul att även kunna bjuda in dem till Vårfesten på Färgfabriken.

VERO
Relativt nystartade VERO är ett stockholmsbaserat band som består av Julia Boman, Clara Gyökeres och Amanda Eddestål. Med inspiration från 90-talets hacienda och 80-talets pop kombinerar VERO svängiga basslingor och skräniga gitarriff tillsammans med trummaskiner. Det har resulterat i ett genreöverskridande, rått och unikt sound som hyllats av Musikguiden i P3, Clash, Line of Best Fit och Wonderland. Bandet har hittills släppt tre singlar som en genast bör kolla upp: “Hello”, “Virtue” och “Out Of My Head”.

BRÖDET
Stockholmsbaserade sextetten Brödet skapar en semi-elektronisk mörk pop med tunga influenser från post-disco och drömlik shoegaze. Bandet själva nämner tidiga Massive Attack och sena Fleetwood Mac som influenser, men bryter ny mark musikaliskt. Efter att ha släppt sin första singel “Kerala” under våren 2015 släpptes deras debut-EP “Mammon” av Naiv Recordings i oktober 2015. “Mammon” fick mycket bra recensioner från både svenska och internationella medier. Under 2017 släpptes låten “Loser” och nu väntar vi alla på en kommande EP.

© Popaganda

print

Våra samarbetspartners