KÜNGEN släpper singeln Given Head!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Nu släpps Künges tredje singel ”Given Head”. Låten spelades in i Istanbul, Turkiet. Stämningen där och det mardrömslika som folket går igenom färgade av sig på inspelningen och hur bandet tacklade det på plats. En överhängande känsla av panik men ändå att få transporteras till en skönare plats med hjälp av musiken, det var en påtaglig känsla som Küngen omfamnade och drogs med i.

Skelettet i låten hade redan gjorts av Nicolai och house-dj/producenten/artisten Zoo Brazil (aka John Andersson).

”Man kan använda många klyschiga bilder för att beskriva vad vi gjorde i Istanbul”, säger Nicolai Dunger, ”men den enklaste och tyngsta bilden är ändå att Küngen var på plats och firade det viktigaste vi har i våra liv, glädjen. Glädjen att finnas till och framförallt att få njuta av sin frihet.”

Küngens musik görs av Nicolai Dunger och Joel Igor Hammad Magnusson, producerat av Andreas Kleerup.

Küngen spelar på Obaren på tisdag 21/3 kl 21:00.

© Playground Music
 

print

Våra samarbetspartners