LOW ROAR släpper sitt nya, efterlängtade tredje album den 14 april

Klicka på bilden, för att se hela bilden

“Once In A Long Long While…” är uppföljaren till Low Roars hyllade album “0” som 2016 upptäcktes av den ikoniska TV-spelsskaparen Hideo Kojima. Legendaren använde Ryan’s låtmaterial till två trailers för det stjärnspäckade spelet Death Stranding vilket helt plötsligt ledde till en ny stor publik.
Artisten, som tidigare jämförts med bland andra Radiohead, rör sig i ett landskap där värmande och smekande electronica möter lindrande pop och det är unikt, vackert och helt underbart.
Merparten av nya plattan spelades in tillsammans med Mike Lindsay (Tunng, Speech Debile, Gotan Project, Laura Marling etc) samt legendariska Grammis-vinnande producenten Andrew Scheps (Red Hot Chili Peppers, Adele, Hozier, Ziggy Marley, Metallica, Beyoncé, Green Day, U2, Lana Del Rey etc). – Det var första gången som Mike, Andrew och jag jobbade tillsammans under samma tak. När skivan var klar så släckte vi alla lampor, satte på julbelysningen, drack ett glas bourbon och lyssnade. Det var rätt starkt…berättar Ryan.

‘Bones’ som släpptes i Fredags är första singeln från albumet, en duett skriven i Mexiko och handlar om slutet av ett förhållande. Duetten gästas av Isländska sångerskan Jófríður Ákadóttir (en stor favorit och inspiration till Björk).

– I Mars 2016 befann jag mig i Sverige men slutade upp i Warszawa Polen, vilken slöt cirkeln för mig. En relation hade precis tagit slut och ‘Bones’ berättar om den upplevelsen, att vara i ett förhållande som du inte vill ska ta slut, men att din partner vill det. Ibland är det bara så det är. …säger han.

Så här skriver The Line Of Best Fit om singeln

Skivan Once In A Long Long While… speglar Low Roar i sitt råaste tillstånd. – Vid tidpunkten tänkte jag inte igenom det så mycket, utan behövde bara få ur mig de här låtarna. Jag dokumenterade mitt liv medan det hände. …förklarar han.

I samband med nya albumsläppet drar även Low Roar ut på en omfattande turné som inleds med nästan 30 datum i USA, tillsammans med San Fermin. Detta följs upp av en Europaturné där 15 städer besöks.

Länkar:
Hemsida
Spotify
Instagram
Twitter
Facebook

© Playground Music
 

print

Våra samarbetspartners