GOLIAT: Hyllade regissören Peter Grönlund spelar in ny film

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Nu står det klart att Peter Grönlund som 2015 debuterade med den kritikerhyllade “Tjuvheder” påbörjar inspelningen av sin nästa film i slutet av september i år. Filmen produceras av B-Reel Films och planeras ha premiär under hösten 2018.

I “Goliat” skildrar Peter Grönlund berättelsen om en 16-årig pojke bosatt i en liten bruksort någonstans i Sverige. Han förväntas ta över försörjningsansvaret för familjen och även dess kriminella affärer när pappan hamnar i fängelse. “Goliat” är en film om relationen mellan son och pappa och om en pojkes inträde i vuxenlivet.

– “Goliat”-historien började jag arbeta med för fem år sedan, och sedan fortsatte jag direkt efter “Tjuvheder” var färdiginspelad. Jag vill göra en film om samtiden, om ett land som tar sin hand från folket, där människorna lämnas vind för våg. Jag har alltid intresserat mig för det sociala arvet och för intima skildringar, säger regissören Peter Grönlund.

När Peter Grönlund 2015 långfilmsdebuterade med dramathrillern “Tjuvheder” väckte den stor uppmärksamhet, blev kritikerrosad och nådde en stor publik. Det resulterade bland annat i fem guldbaggar. Filmen fick genomgående lysande kritik och utsågs av många medier till 2015 års bästa film, bland annat av Dagens Nyheter Kultur, Kritikerförbundet och Nöjesguiden.

– Peter Grönlund har skrivit en fantastiskt stark historia om Sverige i dag, och det känns himla kul att åter igen arbeta med denna begåvning, säger producenterna Frida Bargo och Mattias Nohrborg som även producerade ”Tjuvheder”.

Filmen börjar spelas in i september 2017 och får sin världs- och biopremiär under hösten 2018. Den spelas in Norrköping kommun, och B-Reel films producerar med ekonomiskt stöd av Svenska Filminstitutet, Film Capital Stockholm, Örebro läns filminvestering, Norrköpings Filmfond, samt Sveriges Television och Reel Ventures. TriArt Film står som distributör av filmen i Sverige.

– Det känns otroligt kul att få göra film av den här nya historien tillsammans med folket på B-Reel Films. Och spännande att spela in i Norrköpingstrakten, avslutar Peter Grönlund.

© B-Reel Films
 

print

Våra samarbetspartners