GOLIAT – Inspelningsstart för Peter Grönlunds nya film

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Nu påbörjas inspelningen av hyllade regissören Peter Grönlunds andra långfilm – Goliat i Norrköpingstrakterna. Inspelningen pågår mellan den 26 september och den 10 november.

Goliat utspelar sig i en bortglömd bruksort nånstans i Sverige. När pappa Roland ska in på anstalt förväntas sextonårige sonen Kimmy ta över de kriminella affärerna och sörja för familjen, en uppgift han inte är redo för. Filmen skildrar en pojkes brutala inträde i vuxenlivet och undersöker aspekter av socialt arv och patriarkala strukturer, i en tid då välfärden monteras ned och Sverige förändras.

Goliat är regissören Peter Grönlunds andra långfilm efter tidigare dramathrillern Tjuvheder som hyllades av såväl publik som kritiker och belönades med fem guldbaggar. Peter Grönlund har även denna gång skrivit manuskriptet till filmen.

-Det är underbart att nu komma igång med inspelningen av Peter Grönlunds drabbande och briljanta manuskript. Den har alla möjligheter att bli en fantastisk film, säger producenterna Frida Bargo och Mattias Nohrborg på B-Reel Films.

Kimmys far Roland ska snart inställa sig på anstalt och ta ett fängelsestraff. Med Roland i fängelse måste Kimmy axla rollen som familjeförsörjare och ge sig in i Rolands kriminella affärer. En uppgift Kimmy inte är helt redo för. I släkten Henebro mäts manlighet och styrka i förmågan att vinna ett slagsmål, något som Kimmy aldrig lyckats med. Samma dag som Roland ska inställa sig på anstalten kommer Kimmy hem med ännu en blåtira och Roland beslutar sig för att ge sin son en sista lektion i ledarskap…

Mellan den 26 september och den 10 november pågår inspelningen av Goliat i Norrköpingstrakterna.

Goliat produceras av B-Reel Films i samproduktion med FRSM Film Capital Stockholm och Örebro, SVT och Reel Ventures, och har stöd från Svenska Filminstitutet och Norrköpings kommun. Filmen distribueras av TriArt Film.

Goliat beräknas få premiär på svenska biografer under hösten 2018.

© TriArt Film

print

Våra samarbetspartners