MATOMA teamar upp med MAGIC! och D.R.A.M. på nya singeln

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Nyligen nådde den norska producenten Matoma en miljon globala streams på sin smash-hit “False Alarm” och han är även mitt uppe i sin Party At Your Place-turné som redan sålt slut i både London och New York. Placerad som den 37’de mest streamade artisten på Spotify släpper Matoma idag nya singeln “Girl At Coachella” ft. MAGIC! och D.R.A.M.

Låten har samma gungande, somriga vibe, som några av Matoma’s tidigare hits. “Girl At Coachella” presenterar dock en förändring från den vanliga house-orienterade produktionen med en mer pop –och reagge inspirerad vibe. Nasri, sångare i det kanadensiska bandet MAGIC!, sjunger om flyktig kärlek på USA’s mest berömda festival och ‘Broccoli’ -rapparen D.R.A.M. är också närvarande för att bidra med en mer punchy upplösning till kärlekshistorien.

Förra året gjorde Matoma sin Coachella-debut som gästades av bland annat Sean Paul, Akon, Ja Rule och Nico & Vinz. Idolator plockade upp hans prestation som en höjdpunkt och skev att Matoma’s “collaborative approach resulted in one of the most enjoyable — and strangely nostalgic — DJ sets of the festival.”

Matoma berättar själv; “I played my first ever Coachella last year and it was a truly incredible experience. Between the two weekends I was doing writing sessions in L.A. and met up with Nasri from MAGIC! who I have always been a huge fan of because of their feel-good reggae-inspired music.

We wanted to write a song about Coachella since I had the moment of my life at that festival, so we came up with this story about a girl who teases with a guy’s feelings at heart at the festival. It’s just a fun story about the good vibes and reckless fun that people experience at a music festival.

We finished the song really quickly and then asked D.R.A.M. if he could do a verse since we felt a rapper could take the song to exciting new heights. After hearing his verse I can from my heart say that he nailed it. I was so honoured to work with such amazing artists and hope you love this feel-good summer song!”

Den 25-årige artisten har verkligen gjort stor succé på kort tid. Han är skicklig på att skapa originella sound när han samarbetar med artister inom olika genren så som Jason Derulo, Jennifer Lopez och The Vamps. Han har även hunnit göra en bländande samling av remixer för artister som Coldplay, One Direction, Snoop Dogg, Eminem och Axwell.

Matoma har banat väg för ett nyskapande av det traditionella albumkonceptet med sin “Hakuna Matoma”-samling. Genom att sudda ut gränserna mellan den moderna spellistan och den gamla skolans album är “Hakuna Matoma” en samling som fortsätter att utvecklas med tillägg av helt nya låtar. Resultatet? Matoma har nu över 17 miljoner lyssnare per månad på Spotify. Hans enskilda låtar är ännu större än så: 163 miljoner streams på sin genombrottslåt “Old Thing Back”, 119 miljoner på “Running Out” och ytterligare 133 miljoner streams på “All Night”.

Lyssna på “Girl At Coachella”!

Datum för Matoma’s världsturné ‘Party At Your Place’
March 23rd – Hakkasan, Las Vegas, NV
March 26th – Shephard’s Beach Resort, Clearwater, FL
March 30th – House Of Blues, Boston, MA
March 31st – Belasco Theater – Los Angeles, CA
April 2nd – Hakkasan, Las Vegas, NV
April 8th – F**k Cancer Charity Event, Montreal, QC
May 5th – Lillehammer, Landstreff, NO
May 20th – We Are NRG, San Bernardino, CA
May 21st – Hangout Festival – Gulf Shores, AL
June 10th – Bonnaroo – Manchester, TN
June 16th – Firefly Music Festival – Dover, DE
June 22nd/July 3rd – Electric Forest Festival – Rothbury, MI
July 27th – Panorama – Randall’s Island, NY
August 4th – Osheaga, Montreal, QC

© Warner Music

print

Våra samarbetspartners