TRÄNINGSMATCH 2016: Malmö FF – VfL Wolfsburg, Malmö IP den 4 augusti 2016

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Finns inte så mycket att säga om första halvlek mer än att nyförvärven Behrang Safari och Alexander Jeremejeff debuterade i stratelvan. För Safaris del var det första matchen sedan mars och det lilla vi hann se av honom bådade gott.

I halvtid bytte Malmö FF fyra spelare och även Wolfsburg bytte friskt. Det var kul att ungdomarna fick fortsatt förtroende och att även målvaktstalangen Marko Johansson fick komma in.

I 60:de min byttes i stort sett resten av laget ut och in kom både gammalt och ungt. Den enda startspelaren som spelade hela matchen var Frans Brorsson. Markus Rosenberg var inte ens med i dagens trupp utan vilade. I matchens slutskede fick tyskarna en väldigt billig straff som Rodrigues förvaltade väl. Ett oavgjort resultat hade nog varit mer rättvist om man ser till matchen i sin helhet.

Tyckte Malmö stod upp bra mot Bundesliga-laget som iofs befinner sig i slutet av sin försäsongsträning och Malmö hade även mycket bollinnehav. Och visst var det kul att se storspelare som Träsch och Dante på Swedbank nu när det inte blev något Europaspel men publiksiffran kunde varit högre än de 1500 som kommit till denna bortamatch hemma.

Skriven: 2016-08-04

print

Våra samarbetspartners