SVENSKA CUPEN 2016: Malmö FF – GIF Sundsvall, Malmö IP den 6 mars 2016

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Dags för ännu en cup match på Malmö IP inför 4014 huttrande åskådare. Dagens laguppställning bjöd inte på några större överraskningar utan var i stort sett identisk som mot Ängelholms FF förra veckan. Enda skillnaden var att Anders Christensen (AC) ersatte skadade Magnus Wolf Eikrem.

Malmö FF öppnade matchen i ett högt tempo och efter ett mönsteranfall i 5:e minuten skarvar Markus Rosenberg fram bollen till Vidar Örn Kjartansson som klipper till på volley och 1-0 är ett faktum. Målet tvingar Sundsvall att kliva upp vilket ger öppnare ytor åt MFF. Anders Christiansen rykte flertalet gånger och skapade en hel del chanser. Malmö hade spelet för det mesta och 2-0 hängde i luften. Sundsvall slog mest bort bollarna. I den 28:e minuten tvingades dock Rasmus Bengtsson gå ut med en befarad bristning i låret och ersattes av Frans Brorsson. Tempot mattades av mot slutet av halvleken. En kul sak man observerade var de ständiga diskussionerna mellan tränaren Allan Kuhn och Anton Tinnerholm.

Andra halvan började som den första med hög Malmö press och kontringschanser för Sundsvall. Visserligen öppnar Sundsvall starkare än i första och Johan Wiland får göra ett par ingripande men de heta chanserna tillhör Malmö. Hade Malmö lyckats göra mål på sina chanser hade det snarare stått 3-0 än 2-0. Dessvärre fick Vladimir Rodic en smäll på handleden vid en av dessa chanser, handen lindades men man märkte att hans spel hämmades. ACs spel växte allt mer och att han skulle bli matchens lirare rådde det inget tvivel om. I den 68:e minuten byttes Rosenberg ut och in kom till publikens stora jubel Guillermo Molins. Strax efter gör AC ett solonummer i Sundsvalls straffområde och chippar bollen i mål. Efter 2-0-målet gick luften ur Sundsvall och Malmö hade lekstuga. Så trycket var kompakt på Sundsvalls planhalva och när Gische fick dubbla chanser var 3-0 ett faktum, frågan är vad som var störst Gische leende efter varit mållös sedan AIK-matchen våren 2014 eller jublet på läktaren. Sen blev det lite Gische-show och efter ännu ett fenomenalt förarbete av AC satte Gische 4-0. AC byttes strax därefter ut mot Erdal Rakip. Gische var oerhört nära ett äkta hattrick då han sköt bollen klockrent i ribban med matchen sista spark.

Självklart var tränaren mycket nöjd med resultatet men tyckte ändå att en del av Sundsvall kontringar var onödiga. Allan tyckte också det var viktigt att glädjas över gruppsegern och intefokusera för mycket på kvartsfinalen. Han var inte heller helt nöjd med ACs första halvlek men i den andra visade han vad som komma skall. Och AC höll faktiskt med honom och sa att han är nära 100% och det samma sa Gische också.

Skriven: 2016-03-06

print

Våra samarbetspartners