TRÄNINGSMATCH 2016: Malmö FF – Brøndby IF, Malmö IP den 14 februari 2016

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Tyvärr besannades farhågorna inför matchen då nyheten om att ett antal danska supportrar redan omhändertagits av ordningsmakten. Självklart ville inte de s.k. MFF supportrarna var sämre utan de bjöd på massor av pyro. När väl matchen kom igång ville resterande Brøndby supportrar visa att de också hade pyro med sig. Nu undrar jag bara varför man blev visiterad och vad de letade efter…

Matchen då?

Jo, det började i högt tempo med ett böljande spel bl.a. missade Kjartansson ett friläge i 5:e minuten. De första 30 minuter bjöd på en del chanser till bägge lagen och Brøndby supportrarna fortsatte skämma ut sig.
Matchen har hittills dominerats av MFFs nye dansk Anders Christiansen och även ex malmöiten Magnus Eriksson har haft mycket boll men kanske inte helt lyckats med spelet. Dock hade Magnus Wolff Eikrem matchens dittills vassaste skott i halvlekens sista minut.

När det var dags för andra halvlek bytte lagen inte sida, pga de danska supportrarna, som redan rivit ner ett skyddsnät.
I den 52:ndra minuten fick MFF en quadruple chans som Brøndby avvärjde och blott minuten senare träffade Malmö stolpen. Dessförinnan hade Malmö bytt in Erdal Rakip istället för Anders Christiansen.
Även Brøndby skapade en del heta chanser bland annat ett skott strax utanför i 60:e minuten.
Drygt 10 minuter senare gjorde målvakten Johan Wiland en enorm reflexräddning. Strax där efter bytte MFF in Tobias Sana istället för Oscar Lewicki.
I den 75:e minuten bytte Brøndby ut Magnus Eriksson och in kom då den inte helt så okände Johan Elmander.
Så äntligen i den 80:e minuten fick MFF utdelning på sin press då Jo Inge Berget kunde göra 1-0 till Malmö, strax efter bytte Malmö in trion Guillermo Molins, Pa Konate och Piotr Johansson och ut gick Magnus Wolff Eikrem, Vladimir Rodic och Vidar Örn Kjartansson. Sen hände det inte mycket mer inte heller efter fyra minuters tillägg.

Vad drar man då för slutsatser av matchen?
MFF drog på sig lite för många varningar, ok domarnas nivå var kanske inte den jämnaste, men i övrigt verkar mycket av spelet stämma så med genrepet inför kommande cupmatcher mot på pappret sämre motstånd än de tre senaste träningsmatcherna mot tre av Danmarks toppklubbar.

Behöver det nämnas att presskonferensen efter hölls på danska…
Malmös tränare Allan Kuhn var i stort sett nöjd med allt utom den sista kvarten i varje halvlek då det slarvades en hel del. Allan Kuhn saknar även djupleds passningar in i straffområdet på Vidar Örn Kjartansson.

Målskytten Berget var såklart nöjd med sin egen insats och Kári Árnason berömde sin mittbacks kollega Frans Brorsson.

Skriven: 2016-02-14

print

Våra samarbetspartners