SVENSKA CUPEN 2015: Malmö FF – Jönköpings Södra IF, Malmö IP den 7 mars 2015

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Efter överkörningen borta mot Hudiksvall där siffrorna skrevs till 5-0 och nu med målskillnaden 8-0 var det så dags för Svenska Cupens omgång 2 sista gruppspelsmatch mot Jönköping Södra som de senaste åren varit väldigt nära ta det steget upp till Allsvenskan

Summering av 1:a halvlek:
MFF inledde i högt tempo och redan i 3:e minuten gjorde norrmannen Jo Inge Berget 1-0. Efter det kontrollerade MFF spelet och lät Jönköping knappt låna bollen. Efter ett otal hörnor och chanser satte så MFFs andre norrman Magnus Wolff Eikrem 2-0 i 22:a minuten. Redan här kändes matchen avgjord. MFF slog ner på tempot och Jönköping fick mer boll. Men chanser på mål var mest MFFs.

Summering av 2:a halvlek:
MFF inledde andra halvlek som de avslutade den första och i den 56 min gjorde så fjolårets stora stjärna Markus Rosenberg 3-0. Strax därefter bytte MFF ut Tobias Saana mot Simon Kroon. 10 min senare bytte Jönköping ut Ronny Sabo mot Tim Söderström samtidigt bytte MFF ut Magnus Wolff Ekrem mot Pawel Cibicki. I den 72 min bytte Jönköping ut Tom Siwe och in kom Sebastian Holmqvist. Strax därefter gör så MFF sitt sista byte ut gick Markus Rosenberg och in kom Agon Mehmeti. Det tog ca 4 min sen gjorde Agon Mehmeti 4-0 inför de 3600 på Malmö IP. Den riktiga spänningen infann sig aldrig – MFF var för överlägsna och gjorde i stort sett vad de ville. Nu är nästa match kvartsfinalen.

Skriven: 2015-03-07

print

Våra samarbetspartners