SVENSKA CUPEN 2016: Ängelholms FF – Malmö FF, Malmö IP den 28 februari 2016

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Måste ju säga att det kändes märkligt att se MFF komma ut till tonerna av ÄFF-hymnen Di Gule (undrar vad Eric Persson sagt om detta…) men det är ju så det är när man har en borta match hemma.

Fastän det var en kylig februarisöndag hade ändå 3417 åskådare sökt sig till Malmö IP. MFFs starelva bjöd inte på några större överaskningar utan såg i stort sett ut som senast mot Sirius.

MFF tog tidigt tag i dirigentpinnen och redan i den 9:e minuten träffade Jo Inge Berget stolpen och MFFs tryck fortsatte mot ÄFFs försvar. ÄFF tilläts endast sporadiska besök på MFFs planhalva. I den 19:e minuten var det dags för islänningen Vidar Örn Kjartansson att träffa stolpen. En del av intensiteten avtog och ÄFF tilläts skapa några halvchanser men Wiland behövde knappt anstränga sig. Kjartansson tillsammans med Berget och Markus Rosenberg tar för sig en hel del i ÄFFs försvarsområde men utan något resultat. Dessvärre har väl inte Vladimir Rodic samma tryck men de båda ytterbackarna Anton Tinnerholm och Yoshimar Yotún bidrar med en hel del i anfallen. Scenariet med MFF press fortsatte i stort sett halvleken ut. ÄFF hade inte mycket att sätta emot men när de väl fick chansen på en hörna i halvlekens sista minut gjorde de 1-0 genom backen Johan Eiswohld efter att Wiland tappat bollen i luften.

När andra halvleken började verkade MFF ha ökat trycket än mer än i första och utdelningen lät inte vänta på sig för in den 49:e minuten kunde förra cupmatchens hjälte Berget utjämna till 1-1. Tyvärr fick Magnus Wolff Eikrem en smäll strax innan och MFF tvingades till matchens första byte. Eikrem ersattes av den nye dansken Anders Christiansen. Bara ett par minuter senare fälldes en malmöspelare i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. För ovanlighetens skull tog inte kaptenen Rosenberg hand om den utan Kjartansson steg fram och satte säkert 1-2 (Kjartansson bekräftade efteråt att Rosenberg lät honom slå den för att kunna göra sitt första mål i MFF). MFF fortsatte att skapa mängder av chanser så 1-3 hängde i luften och så i den 63:e minuten kunde Rasmus Bengtsson nicka in en hörna och 10 minuter senare fastställde Berget slutresultatet 1-4. Kan också nämna att när det återstod ca 10 minuter byttes publikfavoriten Guillermo Molins och den unge Piotr Johansson in istället för Rosenberg och Rodic.

Skriven: 2016-02-28