SVENSKA CUPEN 2015: Malmö FF – Örebro SK, Malmö IP den 14 mars 2015

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Med 17-0 i målskillnad var det så dags för kvartsfinal i Svenska Cupen. Malmö FF tar emot Örebro SK vars trupp innehåller två spelare med ett förflutet i MFF nämligen lagkaptenen Robert Åhman Persson samt Marcus Pode.

Matchen inleddes med en tyst minut för den nyligen bortgångne liraren Lasse Larsson som även fick en sista applåd av publiken i den 9:e minuten. I övrigt bjöd den första kvarten på ett stort bollinnehav för Malmö men utan de riktiga chanserna. I den 22:a minuten spräcktes MFFs målnolla när ÖSK tog ledningen. 0-1 gjordes av Hjörtur Logi Valgardsson. Större delen av den andra kvarten böljade spelet fram och tillbaka utan att de riktiga chanserna uppstod. Sista kvarten var den andra lik. MFF har haft det största bollinnehavet men utan att kunna skapa några riktiga farligheter.

Efter paus skruvade Malmö upp tempot och skapade tryck mot Örebro under den första kvarten och chanserna kom men målen kom inte. Känns lite som Örebro dragit sig ner och bevakar sin ledning. Även genom den andra kvarten fortsätter MFF sitt tryck framåt och ÖSK blir tillbaka pressade. Malmös båda offensiva inhoppare, Simon Kroon och Agon Mehmeti har inte heller lyckats med något. I början av tredje kvarten var det snarare Örebro som chansen att utöka sin ledning. Örebro är helt det starkaste motståndet MFF har mött i år. Mot slutet blev Malmö allt mer desperata och ville avgöra för tidigt. Trots 5 minuters tilläggstid lyckades inte MFF kvittera och är därmed utslagna ur svenska cupen.

Skriven: 2015-03-14