AVENGERS: AGE OF ULTRON

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Marvel. USA, 2015
Regi: Joss Wheadon
I rollerna: Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Jeremy Renner
(Disney)

BETYG: TRE

Iron Man, Thor, Captain America, The Hulk, Black Widow och Hawkeye som tillsammans utgör The Avengers får ett nytt uppdrag. De måste bege sig till det Östeuropeiska landet Sarkovia för att finna Lokis stav.

Filmen inleds i ett tempo som mest liknar ett Youtube klipp från någon som spelar ett konsollspel dvs 99% cgi och 1% verklighet. När gänget väl funnit och säkrat staven tas den till Avengers nya högkvarter. Tony Stark vill undersöka staven lite extra innan Thor ska återlämna den till Asgard. Ur denna undersökning bildas således en Artificiell Intelligens kallad Ultron.

Ja, det är massor av action filmad både i Europa, Sydafrika, Korea mm rollfigurernas personligheter har också fått en mer framträdande roll än tidigare. En stor del av filmens behållningen finner man bland extramaterialet så ger en stor inblick i hela detta Marvels Universe och hur alla filmer (Iron Man, Thor, Captain America, Guardians Of The Galaxy) vävs i samman och vad det gemensamma målet är.

Skriven 2015-11-16

print

Våra samarbetspartners