THOR: RAGNAROK

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Marvel Universe 17. USA, 2017
Regi: Taika Waititi
I rollerna: Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Cate Blanchett, Idris Elba, Jeff Goldblum
3D Blu-ray, Blu-ray, DVD
(Disney)

BETYG: FYRA

Tillsammans med Iron Man och The Hulk var Thor med i fas ett av Marvel Universe satsning som en av de största filmfranschise framgången någonsin. Förutom de två egna filmerna Thor och Thor: The Dark World har rollfiguren Thor även figurerat i många av de övriga Marvel Universe-filmerna. En sak man ska ha i åtanke är att Thor: Ragnarok utspelar sig i stort sett samtidigt som Captain America: Civil War.

Det börjar med att Thor ger sig in i en kamp mot demonen Surtur som varnar Thor att Ragnarök – världens undergång är nära. Tillbaka i Asgard upptäcker Thor att Odin har försvunnit och brodern Loki tagit över dock tar sig både Thor och Loki ner på jorden och med hjälp av Dr Strange lokaliserar de den nu döende Odin. Innan Odin lämnar dem varnar han dem för deras syster, dödsgudinnan Hela. Dessvärre stöter de på problem under resan tillbaka till Asgard och hamnar i stället på planeten Saakar. Dessvärre tillfångatas Thor av en Valkyra som säljer honon till den udda diktatorn Grandmaster. Thors chans att lämna Sakaar är att besegra mästaren i The Contest of Champions vilket visar sig vara The Hulk.

Filmen borde nog var barnförbjuden då skämten under bältet är många och väldigt underhållande. Tempot är bra och tiden går snabbt trots fi,men är över 2 timmar lång.

Bland extramaterialet är dokusåpan Team Darryl riktigt kul även de båda 8-Bit Sequences är kul.

Skriven 2018-03-25

print

Våra samarbetspartners