DE 3 MUSKETERER, Østre Gasværk Teater, Köpenhamn den 07 november 2014

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Alla känner väl till Alexandre Dumas klassiska berättelse om De Tre Musketörerna. Alexander Mørk-Eidem har efter Lars Rudolfssons idé gjort om Musketörerna till ett 80-tals hårmetal-band. Musikalen gick i original på Stockholms Stadsteater 2009 där karaktärerna var mer parodier på vissa artister och även urvalet av låtar var annorlunda.

Storyn är den samma, den fattige bondpojken d’Artagnan skickas till stora staden Paris av sin mamma. Väl där springer han på de tre musketörerna Athos, Porthos och Aramis som ser ut att ha sprungit ut från cult-filmen This Is Spinal Tap. Och även resten av karaktärerna ser ut och agerar lite annorlunda än man är van vid.

Hur passar då en massa hits från 80-talet in i storyn? Jo, det har man löst på ett smidigt sätt mellan scenerna så bland annat efter d’Artagnan varit ute med Carrie (vars namn ändrats från Constance) brister de så ut i (I’ve Had) The Time Of My Life från filmen Dirty Dancing, som även den är aktuell som musikal i början av nästa år i Köpenhamn.

Hela upplägget är lysande och låt inte faktumet att ensemblen pratar danska mellan sångerna skrämma bort någon då det är nästan inget man tänker på.

Mer info om föreställningen hittar ni här.

skriven 2014-11-08

print

Våra samarbetspartners