JULGALAN (RÖD) 2014, Malmö Arena, Malmö den 29 november 2014

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Artister: Ace Wilder – Magnus Uggla – Lasse Berghagen – Lena Philipsson – Ebbot – Miriam Bryant – Timbuktu – Petra Marklund – Bo Kaspers Orkester – Alvaro Estrella
Konferencier: David Hellenius & Peter Settman

När julbord och Bo Kaspers avnjutits och Peter Settman och David Hellenius varit lekledare och entertainers var det dags för Melodifestivalen oops ursäkta Julgalan att köra igång (fast man kunde tro nåt annat)…

Först ut var Lena Philipsson med hennes numera klassiska Dansa i Neon sen följde Petra Marklund, Ace Wilder och Mellon förlåt Julgalan var i full gång. Ja, jag säger ju det igen likheterna med Melodifestivalen är slående med den stora skillnaden var att ingen kunde förlora. Likt Melodifestivalen dyker alltid lite udda fåglar upp Julgalans udda fågel var nog gamla The Soundtrack Of Our Lives sångare och ledare Ebbot.

Skillnaden från Melodifestivalen är ju att artisterna kan interagera med varandra, sålunda kompade Lena Philipsson Timbuktu. Ett annat kärt TV-program som gjorde sig påmint var Allsång på Skansen som representerades av programledarna Petra Marklund och en av föregångarna Lasse Berghagen.

Det tog lite tid för Julgalan att bli julig och det var Miriam Bryant som bröt isen och ett potpurri av klassiska jullåtar fyllde den mer eller mindre fullsatta Arenan. Ebbot och Ace version av Fairytale of New York var höjdpunkten det var klockren tolkning och det är av mina personliga favoriter så jag är kräsen…

Sen kom Magnus Uggla in och bröt julen och ett kortare set följde. Efter Spice Girls nä tjejernas kollaboration blev det en kortare paus.

Varning på stan inledde kvällens andra akt och efter det följde ett potpurri av Uggla klassiker.

Ett annat program som speglades va så ska det låta med Petras tolkning av Lasses Teddybjörnen som mynnade ut i en duett. Kvällen avslutades med Timbuktus Alla vill…

När så den sista tonen ringt ut tog nostalgidiskot Loveboat vid och festen fortsatte för de som så önskade. Men varför så lite julstämning…

För mer info.

Bilder av fotograf © Stefan Johansson finns här.

skriven 2014-11-30

print

Våra samarbetspartners