GREEN DAY’S AMERICAN IDIOT, Østre Gasværk Teater, Köpenhamn den 5 augusti 2021

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Tim Zimmermann
Skådespelare: Johannes Nymark, Julie Steincke, Viktor Norén, Diluckshan Jeyaratnam, Ksenia Timoshenko med flera.
Scenografi: Benjamin La Cour
Koreografi: Tim Zimmermann
Musikaliskt ansvarig: Thomas Bay

American Idiot spelas varje torsdag-lördag under perioden 26.6 – 11.7 2021 & 5.8 – 21.8 2021.

Wow äntligen hur länge har man väntat på att sätta sig framför en scen igen och speciellt i Köpenhamn. Vare sig the rör sig om teater eller konsert eller varför inte bägge samtidigt.

Nu var det dags för en kombination av detta – nämligen Østra Gasverks Teaters uppsättning av Green Day’s American Idiot. Musikalen som är byggd kring de amerikanska punkrockarnas (Green Day) legendariska sjunde album från 2004.

Fly från tristessen

På den spartanskt scenograferade scenen får vi följa storyn om Johnny (spelad av svenske Viktor Norén) och hans två kompisar, Will (Johannes Nymark) och Tunny (Diluckshan Jeyaratnam), och deras försök att fly från tristessen i den fiktiva förorten Jingletown. Fly från föräldrar, förväntningar till egna förhoppningar. För att göra något av sina liv.

Lockad av ett större äventyr

Will kör den hårda och tuffa stilen i storstan och lever ett liv i sus och dus där drogerna och alkoholen styr alla hans val tillsammans med St. Jimmy (Anders Gjesing) och Whatsername (Julie Steincke). Tunny blir lockad av ett än större äventyr och blir soldat i ett av krigen runt den arabiska halvön medans Will aldrig kommer iväg då flickvännen Heather (Frederikke Vedel) ber honom stanna och bilda familj.

Man behöver inte kunna alla låtar för att gilla föreställningen, men det blir extra kul när favoriter som American Idiot, Boulevard of Broken Dreams och Wake Me up When September Ends dyker upp.

För mer info och tider kolla in Østre Gasværk Teaters hemsida.

print

Våra samarbetspartners