DAN HYLANDER, St Gertrud, Malmö den 07 augusti 2010

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Innan det var dags för DAN HYLANDER med orkester att inta scenen på en smockfull bakgård i centrala Malmö fick Halmstadkillen SVANTE KARLSSON åter chansen att framföra ett par nummer. Han fick även lite hjälp av JANNIKE STENLUND.

BELLA NOTTE var ju det självklara låtvalet när DAN HYLANDER och hans nya RAJ MONTANA BAND intog scenen och då såg man att JANNE BARK var tillbaka i bandet efter att ha spelat med, enligt DAN, en lokal Stockholmspoet som heter ULF och då missat ett par HYLANDER spelningar. Hits som 21/3 och vinnaren i Facebookomröstningen OCH ALLT JAG RYMMER framfördes innan det var dags för nyss nämnde JANNE BARK att ta över micken i hans egna BARA EN MAN. Därefter körde NILLA NIELSEN sin HIGHER GROUND och detta med att DAN låter sina medmusiker dela rampljuset är ju tradition sedan tiden med PY BÄCKMAN och ANNE-LIE RYDÉ. Både JANNE och NILLA fick ytterligare vars en låt med och även JANNIKE fick premiärsjunga sin TOMORROW CAN WAIT. Förutom att vara en bra artist är ju även DAN HYLANDER en hejare på att berätta anekdoter under sitt mellansnack således fick den del av publiken som inte hört att MFF vann med 3-0 borta mot Örebro veta det – ofta och publiken fick också vet bakgrunden till Dylantolkningen av PERCYS SONG (MIN ÄLSKADE STOD INFÖR RÄTTEN I DAG), alla kanske inte kommer ihåg titeln men säger jag VIND VAGGA MIG VIND vet alla vad jag pratar om. DAN HYLANDER spelade även lite nytt material i form av singeln DU ÄR DET VACKRASTE och VÄNTA PÅ ATT DÖ, tolkningen av TOWNES VAN ZANDTS WAITING AROUND TO DIE. Kvällen bjöd även på en improviserad version av HEP STARS gamla CADDILAC. Efter att rundat av det ordinarie setet med klassikerna SOLREGN – VYKORT, VYKORT – SVART KAFFE – SKUGGOR I SKYMNINGEN tackade bandet för sig.

Men vänta upp på scen stiger DR ROCK alias HÅKAN BLADH och ber publiken att ropa Zugabe som de gjorde i Rockpalats… Och det funkade DAN HYLANDER och de andra äntrade åter igen scenen och drog i gång FARVÄL TILL KATALONIEN och HÖST innan de avslutade med som sig bör LOWELL GEORGES WILLIN.
Till nästa turné kan man ju hoppas att låtar som VILD ÄR DEN LÄNGTAN, I MINNEN, LÄNGTANS BLÅ HOTELL, NATTÅG, FALLNA LÖV, TURKOS och ja, den listan kan ju också bli lång, kan komma in på setlistan.

Bandet:
Dan Hylander – Sång, gitarr
Janne Bark – Gitarr, sång
Nilla Nielsen – Gitarr, sång
Jannike Stenlund – Fiol, sång
Johan Hängsel – Trummor, kör
Tomas Pettersson – Klaviatur, kör
Bobby Djordjevic – Bas, kör

Skriven 2010-08-08

print

Våra samarbetspartners