DAN HYLANDER ORKESTER, Kulturbolaget & Palladium, Malmö den 23 & 24 november 2012

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Dan Hylander Döende Oskuld Del 1

Dan Hylander släppte plattan Döende Oskuld 1979, nu nästan 35 år senare släpper Dan åter fram plattan i rampljuset med två olika konserter i Malmö.
Den första renodlade konserten på KB är uppdelad på 2 set där det första består av plattan rätt upp och ner och det andra är en hitkavalkad av vad som följde senare inklusive de två senaste listsinglarna.
Med tanke på att en hel del av Dans band var väldigt unga när plattan spelades in har man lyckats få med Mats Ronander att reprisera sina partier även Anna Ekström gästade bandet. Dessa två gäster återkom även under konsertens andra halvlek. Döende Oskuld har ett otal riktigt bra nästan bortglömda låtar vilket är riktigt synd – köp plattan eller åtminstone lyssna igenom den på Spotify så förstår ni vad jag menar.
Att stämning på KB även var på topp under hitsen förvånar väl ingen. Konsertkvällen avslutades som så många gånger förr med Little Feats “Willin”. Visst ja, den senaste tidens ständige vapendragare Janne Bark var ersatt av Pelle Jernryd – Janne Bark var visst upptagen av en annan turné.

Dan Hylander Döende Oskuld Del 2

Efter att Jan Wifstrand hade kört ett bildspel med anekdoter från åren kring 1979 och 1980 kom så Dan och orkester ut inför den sittande publiken i ett fullsatt Palladium. Förutom materialet från Döende spelade Dan även den första singeln Dalit Panther (som även innehöll Celliv). Jan Wifstrand återkom med fler bilder och anekdoter under konsertens gång.
Även Claes Håkansson berättade om musiklivet i Malmö vid den tiden. Det bjöds på många skratt och bland publiken fanns en hel del känt folk från musik och kulturkretsen i Malmö.
Visst ja, självklart dök Mats Ronander även upp denna kväll så gjorde även Anna Edström som framförde sin egen Gryningen inspirerad av Döende Oskuld.
Kvällen avslutades med det passande extranumret Aldrig för sent att bli ung men det blev lite till. Den redan heta salongen fylldes av de klassiska Hylander hitsen Solregn, Farväl till Katalonien, Svart Kaffe (publiken står nu upp och hyllar bandet) och Skuggor i skymningen.

Bandet:
Dan Hylander – Sång, gitarr
Mats Ronander – Gitarr, sång
Pelle Jernryd – Gitarr, sång
Jannike Stenlund – Fiol, sång
Johan Hängsel – Trummor, kör
Tomas Pettersson – Klaviatur, kör
Bobby Djordjevic – Bas, kör
Nina Åkerlund – Kör
Caroline Melin – Kör

Bilder 1
Bilder 2

Skriven 2012-11-25

print

Våra samarbetspartners