DAN HYLANDER, Kulturbolaget, Malmö den 16 mars 2012

Klicka på bilden, för att se hela bilden

På måndag finns den i skivaffärerna Dan Hylander & Orkesters live CD/DVD från förra årets turné ”Förscenad” och det firas med en ny turné som startade som sig bör i Malmö.

Kvällens releaseparty inleddes av en för många ny lokal förmåga, Anna Hertzman som bjöd den stora publiken på drygt 30 minuters underhållning. Kan hända att en del undrade ”Var är Svante”…

Och så prick kl 21 stod han så åter på KB:s scen, mannen – myten – legenden, Dan Hylander som öppnade kvällens konsert med ”Aldrig försent att bli ung” och betade i rask takt av bl.a. ”Liten syster” som spelades live för första gången.
Självklart rev dom av Malmölåten ”Bella Notte” som följdes av betydligt nyare ”Förr var det värre än nu”.
När man ser och hör Dan idag med band är det inte svårt att se spelglädjen. Självklart så fortsatte Dan traditionen med att låta sina medmusikanter framföra sina egna alster således fick Janne Bark köra sin ”Bara en man” och Jannike Stenlund köra sin ”Längtan som ingen kan se”.
Efter det blev det dags för kvällens andra nygamla låt ”Turkos” som fungerar riktigt bra som tidsmaskin för plötsligt var man framför scen på gamla KB några 20 eller så år yngre. Efter den nostalgitrippen kom Anna Hertzman åter upp på scen och tillsammans med Dan framförde en duett av Elvis underbara ”Always On My Mind” här i Dans och Totta Näslunds försvenskad version ”Alltid inom mig”. UNDERBART! Sen var det dags för den gode vännen Calle Kristiansson att komma upp och spela ännu en Dan/Totta låt ”Hjärtats slutna rum”. Det kändes väldigt country. Men det blev kort då ”Farväl till Katalonien” tog publiken tillbaka till rockriket och allsången var i full gång och inte blev det sämre när klassiker som ”Solregn”, ”Svart Kaffe” och ”Skuggor i skymningen”, som tillägnades Ricky Bruch, avlöste varandra.
Efter den magnifika avslutningen var ju extranummer givna och det började med den lugna ”Vargtimmen” och sen kom kvällens andra Elvis cover ”Brinner än” som följdes av ”21/3” och ”Höst”. Kvällen avslutades traditionsenligt med Little Feats ”Willin”.
Om Orkestern då, vad var nytt denna gång jo Nilla Nielsen hade lämnat bandet och in har två körtjejer kommit.

Bandet:
Dan Hylander – Sång, gitarr
Janne Bark – Gitarr, sång
Jannike Stenlund – Fiol, sång
Johan Hängsel – Trummor, kör
Tomas Pettersson – Klaviatur, kör
Bobby Djordjevic – Bas, kör

Skriven 2012-03-17

print

Våra samarbetspartners