DAN HYLANDER ORKESTER, St Gertrud, Malmö den 04 augusti 2012

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Som vanligt för DAN HYLANDER och hans ORKESTER när de gästade St Gertrud denna lördagskväll var det fullsatt och ja det var inte enbart 50- och 60-talister som hittat hit utan även en del 80- och 90-talister.
Istället för att ha ett förband öppnar DAN HYLANDER med ett akustiskt set tillsammans med JANNE BARK och JANNIKE STENLUND.
Stäningen byggs upp allt eftersom och efter två låtar dyker så de båda körtjejerna och basisten BOBBY DJORDJEVIC upp. Efter Townes Van Zants ”Vänta På Att Dö” var det dags för JANNE att ta över sången och framföra sin egen ”Under Min Stjärna”.

Det akustiska setet fortsatte med ett par låtar till innan de två återstående orkestermedlemmarna JOHAN HÄNGSEL och TOMAS PETTERSSON äntrade scenen mitt under ”Mamma Tro Mig” och efter det drog de igång med ”Aldrig För Sent Att Bli Ung” och genast höjdes tempen och många de välkända publikfavoriterna följde.
Om denna akustiska inledning är ett lyckat drag till den närmare 3 timmar långa spelningen är jag nog inte helt enig om då jag märkte att delar av publiken inte riktigt kom igång. En annan känsla var också att tempot var lite långsammare än vanligt vilket i och för sig passade konsertens inramning.
Men vad gör väl det. Regnet lyste med sin frånvaro och den ljuva sommarkvällen var mild och gemytlig.
Allsången till ”Fraväl Till Katalonien” var stämningsfull men öset infann sig verkligen när man vände på singeln alltså ”Solregn” för den som inte kommer ihåg…

Och som alltid blev det även ett par extra nummer innan kvällen avslutades, som sig bör när det gäller DAN och ORKESTERN med Little Feats ”Willin”.

Efter det att bandet stigit av scen signerade DAN, JANNE och JANNIKE lite plattor och publiken fick chansen att tacka för en trevlig kväll.
Dessvärre försvann min låtlista på vägen hem så länken till låtarna kanske dyker upp en annan gång.

Bandet:
Dan Hylander – Sång, gitarr
Janne Bark – Gitarr, sång
Jannike Stenlund – Fiol, sång
Johan Hängsel – Trummor, kör
Tomas Pettersson – Klaviatur, kör
Bobby Djordjevic – Bas, kör
Nina Åkerlund – Kör
Caroline Melin – Kör

Bilder:

Skriven 2012-08-05

print

Våra samarbetspartners