DAN HYLANDER, St Gertrud, Malmö den 06 augusti 2011

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Den svenska sommaren 2011 levde upp till sitt rykte som en av de blötaste på många år och denna kväll på St Gertruds innergård var inget undantag. SVANTE KARLSSON och JANNIKE STENLUND värmde upp publiken lite och fick regnmolnen att skingras. Det blev ett kort set på cirka en halvtimme där SVANTE bjöd på låtar som “Mannen som hatade sommaren” och ”Kommer aldrig mer igen” samt en för Jannike överraskande låt – en orepeterad version av Guns’N’Roses ”Don’t Cry”. Dessvärre öppnade sig himlen å det värsta samtidigt som SVANTE tackade för sig.

Publiken fick vänta lite längre på DAN, så att regnmolnen fick en chans att skingra sig, den väntan visade betala sig (ett tag i varje fall). DAN och bandet körde igång med ”Förr var det värre än nu” sen följde de gamla klassikerna ”21/3”, ”Bella Notte” osv, en härlig blandning av gammalt och nytt. Som sig bör fick även medmusikanterna JANNIKE, JANNE och NILLA ta över sångmicken och framföra sina egna alster. Visserligen gjorde regnet sig påmint ett par gånger men det märktes knappt. Kvällens absoluta höjdpunkt var ”Farväl till Katalonien” som fick hela innergården att dansa och le. Självklart med allsång. ”Solregn” måste trots allt varit kvällens mest malplacerade låt då det ganska snart fick regnet att åter göra påmint. Som en hyllning till den numera bortgångne idrottsmannen Ricky Bruch tillägnades ”Skuggor i skymningen” honom, vilket det alltid kommer att göras. Extranummerna, som fick kortas ner lite pga av det tilltagandet regnet inleddes med ”Höst”. Efterföljade ”Vykort, Vykort” fick åter gården att koka innan kvällen avslutades traditionsenligt med Little Feats ”Willin”.

Bandet:
Dan Hylander – Sång, gitarr
Janne Bark – Gitarr, sång
Nilla Nielsen – Gitarr, sång
Jannike Stenlund – Fiol, sång
Johan Hängsel – Trummor, kör
Tomas Pettersson – Klaviatur, kör
Bobby Djordjevic – Bas, kör

Skriven 2011-08-07

print

Våra samarbetspartners