ASIA, Phoenix (Frontier)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Gubbsen är tillbaka i orginalsättning.

Med förhoppningar om att kunna göra en lika bra platta som debutplattan som kom 1982 gick orginalsättningen in i studion. Tyvärr har drygt ett kvartssekel passerat och ideérna har väl kanske avstannat för länge sen. Det känns som man har hört plattan förut första gången man hör den. Låtarna är uppbyggda efter grundmall 1 A så några överraskningar ska man inte förvänta sig.

Öppningsspåret Never Again låter som Heat of the Moment där man bara kastat om ackorden. Med ELP-sound på keyboarden verkar Nothing ´s Forever blir intressant men sen rinner låten ut i sanden. En ganska torftig refräng och sömniga verser gör ingen glad.

Det 8 minuter långa spåret Sleeping Giant/No Way Back/Reprise andas lite gammal progressiv rock. Med tanke på musikernas bakgrund och uppväxt är dom ändå tyvärr alldeles för återhållsamma. Det tar sig liksom aldrig. Det låter lite UK om låten men räddar varken låten och ännu mindre skivan.

Det är alldeles för många mjäkiga låtar som jag inte ens orkar nämna och även om man lägger ett antal lyssningar växer tyvärr inte musiken. Hade hoppats på den andra långa låten som är på skivan och valda delar är intressanta, men återigen så blir det sömnpulver.

Nä, har ni dom första två plattorna så räcker det.

Godnatt

Skriven 2009-09-24

print

Våra samarbetspartners