NECROPHOBIC, Hrimthursum (Regain Records)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Den här skivan ger mig kalla kårar……..

Med introspåret ”The slaughter of baby jesus” med domedagskör, begravningstrumma och gråtande barn visar Necrophobic åter var skåpet skall stå.

Sextio minuter black/death metal av yppersta kvalité gör mig glad. Musiken är välskriven och välproducerad. Gitarriffen är malande och fastnar lätt. För att vara den här sortens musik är det en väldigt lättlyssnad skiva. Jag har läst att bandet ställer oehört höga krav på sig själva när det gäller låtskriveri och det märkt absolut. Det känns som varje del på skivan verkligen är genomarbetad.

Har lyssnat åtskilliga gånger på plattan och har inte hittat några spår jag skulle vilja vara utan. Dom lite långsammare spåren har mycket Doom i sig med dom typiska enkla men effektiva melodierna som man ofta återfinner i den här genren. Ganska kusliga spår. Det är lätt att hitta melodier och harmonier och sången hör man faktiskt ganska bra. Kanske inte ordagrant men man kan ändå hänga med i sången. Dom snygga körerna och lite akustiska inslag sätter lite bredd på musiken.

Att bassisten(är själv bas-nörd) spelar på värdens coolaste bas gör kanske inte skivan bättre men jag måste skriva det. Det är förstås en Rickenbacker 4001 jag pratar om. Kolla deras video på hemsidan.

Necrophobic har slitit i nästan 20 år och detta är deras femte fullängdare. Men tänkter man kvalité istället för kvantitet blir det så. Men den erfarenheten kan vi se fram emot fler bra plattor av Necrophobic.

Köp o digga!

Skriven 2008-09-25

print

Våra samarbetspartners