NIFELHEIM, Envoy of Lucifer (Regain Records)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Bröderna hårdrock är tillbaka med ett nytt album och det är fullt ös från början till slut. Stilen går i sann 90-tals Blackmetal anda. Har haft nöjet att se dom live ett flertal gånger och dom spelar alltid med en övertygelse och älskar definitivt sin musik. Klart underhållande att se på, och så elaka som dom själva hävdar tycker jag inte att dom är. Eller har man blivit avtrubbad av modernare och tyngre metal med åren??

Det nya albumet tror jag inte deras fans blir besvikna på. Men lite halvburkigt sound a la Venom manglar dom sig genom tio nya spår. Inga stråkar eller sofistikerade arrangemang här inte. Frenetiskt hamrande trummor som inte alltid är helt tajta, men va´ fan… gitarrerna är elaka och det bjuds på en del schyssta solon med. Roligt att dom tar ut svängarna lite mer i sista spåret No More Life med diverse olika teman och taktskiftningar.

För älskare av ”True Black Metal of the Old School” är detta ett perfekt album och kommer dom i närheten av din stad så ta tillfället i akt och se dom live.

Jag citerar infobladet till skivan: Total Death & Fuck Off………..

Skriven 2007-11-21

print

Våra samarbetspartners