DERANGED, The Redlight Murder Case (Regain Records)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

På den nya fullängdaren growlar den nye sångaren sig genom nio spår på cirka 35 minuter. Det är frenetiskt och elakt rakt genom men tyvärr utan några som helst finesser eller överraskningar. Ska erkänna att jag inte lyssnat på deras tidigare alster men är ganska övertygad om att det låter ungefär likadant sen dom började spela i början av 90-talet. Möjligtvis var det sämre produktion på dom tidigare plattorna.

En heder till bandmedlemmarna att dom orkar spela denna musik i så många år. Fast dom har ju förbrukat ett antal.

Det är naturligtvis omöjligt att urskilja ett enda ord av vad dom sjunger men när man läser vad låtarna heter är det säkert inget trevligt dom sjunger om. Hoppas att det är texter med på skivan. (jag har ett promoex.) Men det är ju så här det ska låta om man spela primitiv och brutal Death Metal. Varför ändra ett vinnande koncept?

Musiken duger kanske till att headbanga när man ser dom live men det är inte mer än så. Har efter ett antal genomlyssningar inte hittat någon favorit eller något som kanske sticker ut lite mer. Nä, man ska nog ha lyssnat på Deranged i många år för att uppskatta denna skiva, men mig har dom inte övertygat.

Skriven 2008-03-16

print

Våra samarbetspartners