BEWITCHED, Spiritual Warfare (Regain Records)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

2006 kom denna platta men den kunde lika gärna kommit 1986. Utvecklingskurvan för Blackmetal är inte så brant.

Dessa Umeågrabbar måste ha lyssnat på Venom sedan dom kröp runt i sandlådan och hela skivan är rakt på utan några krusiduller. Primitiv Blackmetal så långt örat kan nå. En väldig rå gitarrmix präglar skivan och sångaren Vargher skulle kunna hoppa in som ersättare för Cronos vilken dag som helst. Bra tryck i bas o trummor med.

Men är skivan bra då? En del klämmiga refränger är det så låtarna fastnar absolut efter några lyssningar. Men en blandning av snabba låtar som ”Fucked by Fire” och ”Black Burning Hatred” och långsammare lite Sabbath-inspirerade ”Let Darkenss Come” blir det ändå lite variation på samma tema.

Som tidigare sagt, utan att vara nervärderande är det väldigt enkel musik om man skulle jämföra med t. ex. Dimmu Borgirs massiva arrengemang med svulstiga körer. Alla gick dom egentligen på samma grundskola (är det någon som vet var Gamla Svartmetalskolan ligger?)

För diggare av Oldschool Blackmetal är det en skiva ska finnas i samlingen.

Skivan passar perfekt till rått kött och öl.

Skriven 2008-09-04

print

Våra samarbetspartners