CHTHONIC, Seedic Bale (Downport Music)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Made in Taiwan har fått en ny innebörd.

Det är inte varje dag man lyssnar på symfonisk black metal från Taiwan. Dom här snubbarna har jobbat på och för varje platta har dom fått större publik. Men musikaliska influenser från skandinavisk/engelsk black metal och texter som handlar om myter och historier från Taiwan blir det en kul blandning. Naturligtvis är det helt omöjligt att höra vad dom sjunger men förhoppningsvis är det bifogade texter till den riktiga releasen. Jag får nöja mig med ett tunnt pappfodral….

Som den symfoniska blackmetal lagen kräver är det massiva keyboardarrangemang och frenetiskt smattrande trummor. Och avgrundsvrål så fort det ges tillfälle. Med influenser av Cradle of Filth och Danny Filth-aktig sång förstår ni hur sången låter. Höga och låga toner upp och ner hela tiden. Jag kommer direkt att tänka på det svenska tyvärr nerlagda blackmetal bandet ”Misteltein”. Lyssna på dom om hittar deras två skivor. Men förutom den elaka sången är det en vacker kvinnoröst som kompletterar den vokala biten. Dom har ju en kvinnlig bassist så det är väl hon som står för det. Snyggt som bara attan.

Naturligtvis är dom kraftigt influerade av Emperor och Immortal med. Fattas bara. Som extra krydda spelar dom på ”Hena” en liten tvåsträngad liten cello som ska ha ett melankoliskt ljud. Men tyvärr hör jag inte mycket av den på skivan.

Keyboardmattorna har många vackra melodier som efter några lyssningar fastnar i skallen så det är inte bara en massa buller som många tycker om den här genren. Några av spåren som fastnat i min skalle är ”The Gods Weep” med vansinnigt tempo. ”Quasi Putrefaction” med ett grymt tema som aldrig tar slut.

Absolut köpvärd!

Skriven 2008-09-24

print

Våra samarbetspartners