NIGHTMARE, Genetic Disorder (Regain Records)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Fransoserna är tillbaka med ett nytt album. Fransk Powermetal tillhör väl inte vanligheterna men det är väl bara till att vänja sig. Det nya albumet innehåller alla powermetalattribut med kastratsång, ylande gitarrer och dubbelkaggesmatter.

Bandet debuterade redan 1979 men tog en paus (väldigt lång) och kom tillbaka 1999. När jag recenserade den förra plattan The Dominion Gate(2006) fastnade jag för deras arrangemang och progressiva inslag. På denna platta har dom tonat ner (läs: stängt av) syntarna och dom feta körerna fick dom inte med sig genom tullen.

Den här plattan känns mer pang på. Gitarrerna är mycket råare och tyngre. Sångaren låter fortfarande som Ronnie James Dio´s halvbror men det stör inte så mycket. Det passar ju musikstilen alldeles ypperligt.

Har dom utvecklats sen förra plattan? Tja, produktionen kan man inte klaga på. Skivan är inspelad i Studio Fredman med Fredrik Nordström vid rattarna. Han har Arch Enemy, In Flames och Soilwork på sitt samvete. Då vet ni vad jag snackar om.

Ska jag vara ärlig gillade jag nog den förra plattan bättre rent musikaliskt. Tog en genomlyssning för att jämföra och det är faktiskt rätt stor skillnad på både låtar och produktion. Kan ju hoppas att dom till nästa platta kombinerar bra produktion med feta syntmattor och svulstiga körer………

…annars slutar dom som ännu en Arch Enemy/In Flames kopia och det vore ju slöseri på så mycket talang.

Skriven 2007-11-21

print

Våra samarbetspartners