BLINDED COLONY, Bedtime Prayers (Pivotal Rockordings)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Med en ny platta och nytt bolag ger sig Blinded Colony in den stenhårda kampen om att vinna lyssnarnas gunst. Med influenser av In Flames förstår ni hur dom låter utan att ha hört plattan…. Blinded Colony bildades januari 2000 under namnet Stigmata men 2002 bytte dom namn och och släppte debutalbumet Divine.

Vad ska man då säga om denna platta? För att citera ett gammalt uttryck ”Intet nytt under solen”. Aggressiv vrålsång, brutala gitarriff och syntar som bubblar på lite här o där. Inte speciellt originellt men efter ett antal genomlyssningar av skivan så fastnar låtarna ändå. Det är starka melodier och slagkraftiga refränger om vartannat.

Plattan är perfekt till att rensa skallen med. Skruva upp tills högtalarna börjar dista, sänk en gnutta för att rädda membranen och digga på. Fast ett lugnt spår hade ju inte skadat. Nu är det faktiskt mer eller mindre brutalt ös rakt genom hela plattan.

Produktionen kan man inte klaga på, bandet har spelat in den i sin egen studio i Karlshamn. Bra jobbat. Går karriären åt skogen kan dom spela in plattor åt andra band i framtiden.

Men tyvärr tror jag ändå att plattan försvinner i mängden då det kommer massvis med den här sortens musik.

Skriven 2007-11-21

print

Våra samarbetspartners