ZONARIA, Infamy and the Breed (Pivotal Rockordings)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Att spela melodisk dödsmetall och komma från Sverige ställer krav både på musik o musiker om man ska komma fram i rampljuset. Konkurrensen är ju stenhård. Dessa fyra grabbar från Umeå uppfyller alla kriterier. Dessutom har dom knappt hunnit fylla 20 år. Bra jobbat!

Infamy and the Breed är deras debutalbum och är inspelat i Kabyss studios. Och var är det vi får höra på skivans tolv spår? Jo, brutal metal med hårt drivet dubbeltramp och feta gitarrer. Och naturligtvis aggressiv sång. Med influenser av Arch Enemy, Hypocrisy, Dimmu Borgir har dom ändå sin egen snits på låtarna. Att släppa sitt första album och inte vara influerad av andra band tror jag inte är möjligt.

Det brutala bryts ofta av med progressiva/symfoniska inslag vilket ger en större bredd på musiken. I bakgrunden ligger det en massiv syntmatta som fetar upp den redan feta produktionen.

Några av låtarna som sticker ut extra mycket är Image of Myself, Ravage the Breed och The Black Omen. Men låtmaterialet är väldigt jämt. Kan ju hoppas att dom tar ut svängarna ännu mer till nästa platta. Och i så fall åt det progressiva hållet. Dom verkar ju ha koll på vad dom sysslar med.

En helt godkänd debutplatta!

Skriven 2007-09-16

print

Våra samarbetspartners