ALLSÅNG PÅ VALLARNA, Vallarna, Falkenberg den 8 juli 2024 – klockren knätofssuccé på premiären

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Premiär: 8 juli 2024 på Vallarna i Falkenberg
Gästartister: Per Andersson, Jessica Heribertsson, duon Carl-Oscar Korenado & Mattia Sossella - kända som Klockmajor
Allsångsledare: Robin Rösehag, Annika Andersson, Sonny Enell
Medverkande: Jonathan Larsson & Carl-Oscar Korenado producenter, Bo Liljedahl allsångslegendar, Axel Andersson kapellmästare & gitarr, Benjamin Önnhed kapellmästare & bas, Xerxes Andrén trummor, Sandra Boman sång, Lydia Schough sång
Mer info

Jessica Heribertsson levererar Mamma Mia-hits som en riktig Queen, Klockmajor bjuder på ett medryckande Queen-potpurri, Per Andersson väcker skratt bara han går ut på scenen och Annika Andersson … wow, vilket tillskott till allsången! Och vilken grande finale som Andersson och Andersson får till när de gör en upphottad och utvidgad version av den tio år gamla Doobidoo-sketchen: Dancing Queen i knätofstappning.

Allsång på Vallarna är här! Fem härliga mysiga måndagskvällar blir det med eminenta allsångsledare och finfina gäster. Nu är det dags att göra tvärtemot katten Gustav och med emfas utbrista (i sång): I love Mondays!

Gå ut hårt och öka…

Gå ut hårt och öka verkar vara mottot för Allsång på Vallarna. Det är riktigt bra gäster denna första måndag. Och en riktigt bra fast ensemble. Bo med Bos hörna, ett kanonband som levererar på topp, hela tre duktiga allsångsledare … som ibland känns som fem, när körtjejerna också springer runt med mickar i publikhavet. Allsångerna har tjejnamnstema med Dagny, Jag vill vara din Margareta och allsångsfavoriten Eloise.

Lokala favoriter

Det finns alltid några lokala inslag med på Vallarna, denna gång är det lokala inslaget en tjejgrupp från Kulturskolan i Falkenberg som presenterar sig. Klockmajor är också lite lokala – femtio procent av duon är med och arrangerar allsångskvällarna. Korenado gör en riktigt fin och aktuell tolkning av I natt jag drömde … som leder till stämningsfull allsång, även utan allsångshäften.

Yes, yes … Jessica!

Och så måste vi prata om Jessica Heribertsson. Denna Queen på musikalscenerna. Och på Vallarna. När det gäller lokal talang: Jessica är inte från Falkenberg utan från Varberg (stor skillnad) och hon har startat Allsång i Societetsparken i Varberg med sig själv som allsångsledare – en fin homage till klassiska Allsång på Vallarna och en tradition som nu går på andra året. I sommar spelar hon också korvfabrikörsfru i succén Korvfabrikören på Vallarna. Jessica är fantastisk – och vilket omfång hon har röstmässigt. Efter 600+ Mamma Mia-shower (partyversionen) är det klart att det bjuds på en extra rivig ABBA-låt. Och mycket mer. Hon leder till och med en egen allsång och knatar med självklarhet och pondus ut i publikhavet.

Andersson gör succé med ett krax

Per Andersson (som inte är son till Annika Andersson, oavsett vad han påstår) behöver bara visa sig och stamma lite borttappat och så skrattar publiken. Per Andersson är verkligen i sitt esse ikväll och ovanligt bra. Han kör också mycket av sitt bästa material i förkortad greatest-hits-tappning. Om hur det är lättare att säga att man är elektriker än dyslektiker, hur det är att vara barnprogramsvärd och plötsligt drabbas av prata-baklänges-sjukan. Och imitationerna. De är obetalt bra. Spot on. Mitt i prick. Mikael Wiehe, Håkan Hellström, Tommy Körberg … Hade det funnits ett tak över Vallarna hade skrattsalvorna lyft det rakt upp i luften och knockat de förvånade måsarna. Som strax hade flugit iväg med ett krax.

Sist men inte minst … den stora överraskningen

Men man spar det bästa till sist. Överraskningen. Annika Andersson och Per Andersson återförenas för att göra den där berömda sketchen ur Doobidoo som de gjorde för tio år sedan. Enligt programledaren Lasse Kronér är detta det bästa och roligaste i Doobidoos historia. Solklar etta på listan. Andersson och Andersson framför ABBA:s klassiska listetta Dancing Queen – i rollerna som ett par folkdansande knätofsälskande folkmusiker.

Massdans utan kor

Precis när man tror att det inte kan bli roligare och mer galet börjar Annika Andersson med ett slags fäbodsinspirerad kulning – kossorna kom! kossorna kom! – och längs mittgången väller det in … nej, inte kossor (i djurväg lockas bara ett par ankor) utan hela Falkenbergs folkdanslag. Det blir massdans. Med massor av knätofsar. Och så kommer hela ensemblen och alla kvällens gäster in, iklädda folkdräkter. Mycket vackert, mycket spektakulärt, mycket roligt. De som satt hemma och sparade sig till nästa allsång missade en komisk musikalisk fullträff.

Vilken kväll. Vilken grande finale. Vilken start på allsångssommaren på Vallarna. Det kan inte bli bättre.

Klicka på valfri bild för att se bildspelet.
 
 
 


 
 
print

Våra samarbetspartners