LATE NIGHT WITH THE DEVIL – Intryck som varar längre än flyktig underhållning

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Cameron och Colin Cairnes
Skådespelare: David Dastmalchina, Laura Gordon, Ian Bliss, Fayssal Bazzi, Ingrid Torelli
Premiär: 2024-06-14
Betyg: 4

Late Night with the Devil tar oss skickligt tillbaka till slutet av 1970-talet i USA och fördjupar tittarna i en era när sena nattprogram var en kulturell hörnsten. Denna psykologiska varma skräckfilm utspelar sig under en enda natt och kretsar kring en live-sänd talkshow som går fruktansvärt fel.

David Dastmalchian spelar Jack Delroy, en karismatisk men plågad talkshowvärd som kämpar med fallande tittarsiffror, överskuggad av Johnny Carsons dominans. Delroy har dock en sista desperat plan som lovar att förändra allt. Vad som börjar som en till synes rutinmässig talkshow förvandlas snabbt till något helt annat, där Jacks mörka förflutna avslöjas under de obevekliga studioljusen, helt mot hans eget vetande.

Mellan charm och desperation

Dastmalchians porträtt av Delroy är inget mindre än anmärkningsvärt, och fångar essensen av en man som balanserar mellan charm och desperation. Hans prestation tillför djup till en karaktär som kämpar med sina egna demoner samtidigt som han försöker underhålla sin publik och underhållning blir det!

Både kritiserar och hyllar

Filmen utforskar djuplodande teman som berömmelse, desperation och det okända, och håller en spännande atmosfär som genomsyrar hela berättelsen. Den inte bara kritiserar 1970-talets mediekultur utan hyllar den också genom en noggrann återgivning av dess estetik och teknik. Från de detaljerade tv-studiorna till tidstypiska rekvisita är varje element omsorgsfullt rekonstruerat, vilket bidrar till en skrämmande autentisk atmosfär.

Tät och klaustrofobisk stämning

Rekreationen av 1977 imponerar på flera nivåer och fördjupar filmens realism med regissörens välvalda ljus, musik och kameravinklar. Resultatet är en tät och ibland klaustrofobisk stämning som fullständigt förstärker filmens tema och ger en genuin känsla av att man bevittnar verkliga händelser.

Balanserar oskuld och mod

Den unga Ingrid Torelli, handplockad av regissörerna och manusförfattarna Cameron och Colin Cairnes, spelar en av gästerna, levererar en framstående prestation. Hennes naturliga talang och känsla för detaljer ger liv åt hennes karaktär, och hon balanserar oskuld och mod på ett sömlöst sätt, vilket är en bedrift i denna genre.

Balans mellan skräck och drama

Late Night with the Devil är mer än en nostalgitripp för de som minns 70-talet; det är en skräckthriller som håller spänningen vid liv hela vägen. Filmens styrka ligger i dess balans mellan skräck och drama, med ett smart manus och starka skådespelarprestationer som gör varje scen både trovärdig och laddad med underliggande spänning.

Blir en snackis

Det är även en triumf i periodskildring, berikad av kraftfulla insatser från hela ensemblen. För fans av psykologiska thrillers och historiska dramer lämnar Late Night with the Devil ett intryck som varar längre än bara flyktig underhållning – det blir en snackis.

print

Här kan du se Late Night with the Devil (2024)

Våra samarbetspartners